Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се спремају тамне палачинке? Додајте овај састојак и "обојите" смесу

Необичан рецепт за укусне палачинке

1664102966_profimedia-0312457187.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

У тесто се додаје какао, а чаролију укуса овој посластици дају орашасти плодови док листови нане и бобичасто воће дају освежавајућу арому.

Састојци:

  • 2 јаја
  • 125 г брашна
  • какао
  • четвртина кашике соли
  • 250 мл млека
  • 50 г маслаца
  • кашика маслаца (за лим за печење)

Чоколадни крем

  • 200 г чоколаде
  • 30 г шећера
  • 150 мл млека
  • 50 мл павлаке
  • 30 г маслаца

Прочитајте још: Хрскав кромпир са јогуртом из рерне: Рецепт за укусан додатак ручку

Припрема:

Помешајте у посуди јаја с брашном, какаом и соли, па додајте млеко и умутите смесу. У лонцу растопите маслац, додајте у смесу и наставите да мутите док не нестану грудвице.

У тигањ који сте угрејали на средње јакој ватри ставите кашику маслаца, додајте мало теста, добро распоредите и, кад почну да излазе мехурићи, преокрените да се испече И са друге стране. Понављајте поступак док не испечете сву смесу.

Крем:

Отопите чоколаду на лаганој ватри уз често мешање. У малом лонцу загрејте млеко, павлаку и шећер. У мјеко додајте чоколаду и лагано мешајте, оставите да прокува неколико секунди.

Склоните са ватре и додајте маслац мало по мало уз стално мешање, све док не добијете хомогенy крем. Палачинке филујте чоколадном кремом, украсите насецканим орашастим плодовима, додајте листиће нане и мало малина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas