Спрема се брзо и једноставно
Састојци:
- 4 кашике инстант кафе
- 20 мл млека
- 3 кашике кондезованог млека
- 400 мл слатке павлаке
За ганаш:
- 2 кашике инстант кафе
- 2 кашике шећера
- 2 кашике вруће воде
Припрема:
Бржа од класичних торти, лаганија од било ког колача – ова торта са кафом је десерт који се спрема за 10 минута и одушеви сваког љубитеља кафе. Нема јаја, нема желатина ни печења – само неколико основних састојка и чиста чаролија.
У малој посуди помешајте 4 кашике инстант кафе са 20 мл млека и 3 кашике кондезованог млека. Добро измешајте да се кафа раствори и добијете ароматичну базу. У чинији умутите 400 мл шлага до чврстог стања. Па на крају све умешајте и сипајте у калуп са одвојивим ивицама. Оставите у замрзивачу неколико сати.
У другој чинији растворите 2 кашике инстант кафе и 2 кашике шећера у 2 кашике вруће воде, па умутите док не постане пенасто. прелијте преко торте коју сте извадили из замрзивача па вратите на кратко да се поново стегне пре служења.