Баке су га спремале са љубављу
Посни колач са маком се брзо и лако прави, идеалан је у данима поста када зажелите нешто слатко.
Састојци:
100 г мака
200 г брашна
1 прашак за пециво
200 г шећера
200 мл сојиног јогурта
100 мл уља
3 капи рума
2 кашичице ванилиног екстракта
1 кашика јабуковог сирћета
Припрема:
Како бисте направили колач, прво загрејте рерну на 180 степени. Помешајте млевени мак са свим осталим састојцима брашном, прашком за пециво, шећером, сојиним јогуртом, уљем, румом, ванилиним екстрактом и јабуковим сирћетом и мешајте док не добијете глатко тесто (пазите да нема грудвица).
Подмажите калуп од 20 цм и обложите га папиром за печење и сипајте тесто у плех. Пеците колач 35 минута. Оставите да се охлади и поспите шећером у праху.
Уживајте!
(Информер)