Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕ БАЦАЈТЕ ПРЕОСТАЛА УСКРШЊА ЈАЈА! Искористите их у неком од 5 сјајних рецепата

Салате, ролати, па чак и кексићи... Много је начина на које мoжете да их употребите

1650547533_pjimage---2022-04-21T152507.645.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Ако и ви спадате у ред домаћина који се сваког Ускрса прецене и обоје више барених јаја него што им треба, имамо одличне идеје како да искористите вишак.

Мимоза салата за 30 минута

Састојци:

  • 200 г рендане шунке
  • 200 г ренданог кашкаваља
  • 3 тврдо кувана и рендана јаја
  • 100 г мајонеза
  • 3 већа рендана кромпира
  • 2 киселе павлаке
  • со

Прирпема:

Шунку, качкаваљ, јаја и кромпир посолите и промешајте. Прелијте мајонезом и киселом павлаком, сједините и салата је готова.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА ПРОЛЕЋНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Искористите остатке поврћа за доручак или вечеру са укусним умаком

Ролат од спанаћа и кромпира са јајима

Састојци:

  • 500 г кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 350 г спанаћа
  • 7 јаја (3 жива и 4 кувана)
  • 50 г маслаца
  • со

Припрема:

Кромпир скувајте у посољеној води. Кад се охлади, ољуштите и изрендајте. Спанаћ потопите у посољену врелу воду. Оцедите и ситно исецкајте. Додајте у нарендан кромпир заједно са наренданом главицом лука. У смесу додајте 3 умућена јаја. Посолите и побиберите. Све промешајте, док се не добије хомогена смеса. Развуците преко алуминијумске фолије.

Преостала 4 кувана јајета ставите у један крај коре са спанаћем. Уз помоћ фолије кору увијте у ролат и ставите у подмазан плех. Прелијте растопљеним маслацем. Пеците на 200°Ц.

Са лососом и мирођијом

Кувана јаја исеците на коцкице. Обарите два већа кромпира и такође их исеците на коцкице. У чинији помешајте мајонез и јогурт, тако да добијете густи дресинг. Мирођију исецкајте на ситно и умешајте у прелив. Исеците 100 грама димљеног лососа на трачице, и помешајте све састојке. Салату послужите хладну.

Прочитајте још: Освежавајућа посластица богатог укуса: РЕЦЕПТ ЗА КАПКЕЈК са кокосом и лиметом

Са туњевином и кромпиром

Пробајте рецепт за салату "нисоаз", чија су основа кувани кромпир, зелена салата, јаја и – све што волите! Ми вам предлажемо да уз кромпир, јаја и салату додате парадајз, туњевину из конзерве и црне маслине, прелијете све дресингом од лимуна, сенфа и маслиновог уља и послужите уз тост.

Чоколадни колачићи

Састојци:

  • 180 грама маслаца
  • 180 грама брашна
  • 100 грама смеђег шећера
  • 3 тврдо кувана јаја
  • Кашика прашка за пециво
  • Кашичица екстракта ваниле
  • 150 грама чоколаде

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Миксером пенасто умутите маслац и шећер, па додајте исецкана јаја и ванилу. Не брините ако и даље видите комадиће јаја, неће се осећати када се колачи испеку. Додајте прашак за пециво и брашно па мутите још пар минута, потом умешајте шпатулом чоколаду изломљену на комадиће. Кашиком формирајте колачиће и поређајте их на папир за печење, па пеците десетак минута, ови колачи не би требало да се препеку, већ да буду мекани изнутра. Охладите их и сервирајте.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas