· · Коментари: 0
УКУСНО

Окрепљује и душу и тело: Здрава крем чорбица од ПОВРЋА која се брзо спрема (РЕЦЕПТ)

Време је за кашику.

1631794989_soup-1787997_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Доласком хладнијег времена, организам тражи јачу и кувану храну, чија припрема углавном изискује пуно времена.

Међутим, ова чорбива од поврћа спрема се лако и брзо, а укус ће вас одушевитим и засигурно окрепити.

Прочитајте још: Остало вам је зимнице? Направите укусну чорбицу од ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА (РЕЦЕПТ)

Састојци:

50 грама маслаца
500 грама кромпира (исецканог на коцке)
1 већа главица црног лука
100 грама шаргарепе (изрендане)
1 парадајз (огуљен и ситно исецкан)
50 грама пиринча
зачини по жељи: со, бибер, млевена слатка паприка, туцана паприка, свеж першун
мљевена црвена паприка
1 чаша киселе павлаке

Прирема:

У дубљу шерпу прво отопити маслац, па додати лук, шаргарепу и парадајз да се динстају. Потом додати кромпир, и налити водом поврће, и оставити да се кува. Негде на средини кувања, додати и пиринач и зачине.

Смањити ватру и оставити да се крчка још пола сата, додајући воду кад испари.Кад је кромпир омекшао, изгњечити га мало виљушком, или за још кремастији укус умутити миксером на најмањој брзини. На крају додато павлаку, и добро промешати.

                                ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.