· · Коментари: 0
РУЧАК

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ на брзину у сосу од белог лука: Ручак готов за 20 минута (РЕЦЕПТ)

И брзински ручак може бити и те како укусан.

1623919770_meatballs-1252651_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Пилеће ћуфте су идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно, а немате времена да боравите поред шпорета.

Једноставно се спремају, и деца ће их обожавати.

Прочитајте још: Узмите ЦРНИ ЛУК и направите један ручак за два дана: Ко год је јео ово јело, остао је БЕЗ ТЕКСТА (РЕЦЕПТ)

Састојци за ћуфте:

300 грама мленевог меса

1 већа шаргарепа

2 главице црног лука

једно жуманце

мало брашна

зачини по жељи - со, бибер, суви зачин

Састојци за сос:

коцкица маслаца

4 чена белог лука

свеж першун

200 мл павлаке за кување

Припрема:

Шаргарепу и бели лук ситно исецкајте, па измешајте са месом и зачинима. Потом додајте жуманце како би још боље сјединио смесу.

Од смесе обликујте мање куглуице које ћете уваљати у брашно пре пржења.

Прочитајте још: Спремите освежавајућу ЛЕТЊУ чорбицу од СЕЗОНСКОГ поврћа (РЕЦЕПТ)

У дубљем тигању загрејте уље, па пропржите ћуфте са свих страна.

Ћуфте извадите на папирни убрус, па направите сос.

Сос се прави једноставно: у мањем тигању или шерпици отопите маслац и додајте ситно сецкан бели лук и першун, па умешајте павлаку за кување.

Сос се кува око 5 минута.

Пилеће ћуфте у сосу од белог лука можете послужити уз бели пиринач или пире кромпир.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.