Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВА ГОЗБА: Комплет ручак са десертом, сјајна идеја за предстојеће СЛАВЕ

Сјајан предлог за комплетан оброк

1667807328_sarma.png
Фото: Yоутубе принтсцреен/Бакина кухиња
Oglas

Уколико немате идеју за данашњи ручак, бакина кухиња има предлог за комплетан данашњи мени, "зачињен" десертом.

Прочитајте још: Салата без које не може да прође ни једна слава: Рецепт за оригиналну верзију настао је средином 19. века

Бела чорбица

Потребно је:

500 гр пилећег меса ( може и јунетина)
пуно поврћа
зрна бибер
мало сувог зачина
2 кашике киселе павлаке
1 жуманце

У лонац ставити пилеће месо додати поврће, шаргарепум целер пашкнат, карфиол, лист целера, зрно бибера мала главица црног лука и оставити ида кува на тихиј ватри. Кад се скува извадити решетком месо повадити месо и иситнити.

У чинију ставиити жуманце и пqавлаку и жицом измешати. Додавати по мало чорбе која ври  неколило кутлача и онда вратити  све у чорбу.  Додати месо, со бибер першунов лист..Чорбица је готова

Сарма

Потребно је:

700  гр. млевеног меса
150 гр суве сланине
300 гр сувих ребара
 100 гр пиринча
главица црног лука
4 чена белог лука
зачин
туцана паприка
алева паприка
кашика масти
листове лорбера
листови киселог купуса


Припрема:

На масти пропржити црни и бели лук додати сецлану сланину , затим зачин, паприку једну и другу, бибер измешати и додати у млевено месо које не пржимо. Све добро изједначити рукама. Вадити кашиком и завијати у листове киселог купуса сарме.

Ређати у дубљу шерпу усправно а у средину ставити сува ребра и лорбер. 

Налити водом па шерпу са  сармом кувати на тихој ватри око 2 сата... 

Уз сарму обавезно бакина проја...

Васина торта

Потребно је:

За бисквит
7 кашика шећера
8 кашика ораха
2 кашике брашна
7 јаја
мало прашка за пецива

За фил:
 300 гр  млевених ораха
4 кашике  прах шећера
млека мало
100 гр растопљене чоколаде
200 гр маслаца


Припрема: 

Умутити јаја са шећером додати брашно са прашком за пециво  орахе  и добро изједначити.  Пећи у плеху 28 цм на 200 степени Ц 20-25 мин. Охлађену торту пресећи на пола.  Млевене орахе попарити  додати растоплену чоколаду и умућен маслац са 2 кашике прах шећера. Ја сам додала пар капи рума. Све изједналити 

Пола фила  ставити у торту па поклопити другом половином и премазати другом половином. 

Украсити шлагом, растопљеном чоколадом или сецканим орасима и лешницима. 

Охладити 3-4 сата и сладити се.

Погача

Потребно је:

500 мл млека
30 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
50 гр маргарина
800 гр брашна
200 гр сира
1 јаје
 семенке сусама,, крупна со

Припрема:

Растопити  квасац у мало млека  са шећером па додати остатак млека и брашно и замесити средне тврдо тесто. Оставити да одмори и порасте. 

Истрести на побрашњиен сто и оклагијом истањити премазати  омекшаним маргарином и пресавити  тесто неколико пута. Развити оклагијом поново. Исећи  на коцке. У издробљен сир додати беланце и изједначити. У сваку коцкицу ставити кашичицу сира и увити у облику фишека. Ређати у подмазан плех или шерпу. 

Прочитајте још: Да ли сте некада на овај начин користили РЕНДЕ? Сматра се да је овако једноставније (ВИДЕО)

 

Оставити покривену па премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Пред крај покрити фолијом..

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas