Oglas
· · Komentari: 0

Recept za brz ručak koji ne zahteva puno truda, a ukus je neverovatan

Testenina sa belim mesom i spanaćem je idealna za vrele dane

1656938785_pexels-photo-2697229.jpeg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko razmišljate šta danas da napravite za ručak i nemate puno ideja koje su pogodne za tropske vrućine, evo jedne za vas. Ovaj recept je pogodan i za početnike u kuhinji, zasitiće celu porodicu, a ukus će biti pogodan i za one najprobirljivije. 

Potrebni sastojci:

1 pileće belo meso
1 kašika suvog začina
100 ml ulja
2 pune kašike brašna
400 gr testenine po izboru
100-200 gr svežeg spanaća
1/2 kašičice belog luka u prahu
 malo soli i bibera

Način pripreme:

Belo meso staviti u manji lonac, zatim  dodati vodu tako da meso bude potpuno u vodi. Dodati suvi začin i ostaviti da se kuva. Znaćete da je gotovo kada ubodete nožem kroz najdeblji deo tako da nož lako prolazi kroz meso. Računajte negde između 40 i 60 minuta.

Za to vreme pripremiti ulje, brašno, još jednu šerpu za sos, lonac za testeninu, oprati spanać i naseckati na rezance.

Kada je belo meso gotovo na dve ringle staviti obe šerpe, tj šerpu i lonac.

U lonac sipati vodu za testeninu, a u šerpu sipati ulje.

Kada se ulje zagrejalo, pazite da ne počne da gori. Nemojte raditi na najjačoj vatri. Dodati brašno i polako mešati dok ne dobije svetlo žutu boju, otprilike oko 5 minuta.

Kada brašno dobije žutu boju, naliti supu u kojoj se belo meso kuvalo i mešati.

Dodati beli luk, so i biber i mešati. Sos treba da je redak. Ređi od jogurta. Ukoliko nemate dovoljno supe dodajte vode.

Pročitajte još: Kako da izaberemo najukusniju dinju? Pratite četiri koraka

Sada dodati spanać i izmešati. Smanjiti vatru na laganu, od 0 do 3, na 1.

Kada u loncu voda provri dodati testeninu i kuvati 10 minuta.

Za to vreme odkostiti belo meso i iseckati na kockice.

Posle 10 minuta testeninu direktno iz lonca prebaciti u šerpu sa sosom.

Odmah zatim dodati i belo meso i sve opet promešati.

Testenina će da upije deo sosa i dodatno omekša. Poslužiti posle 10 do 15 minuta od dodavanja testenine.

Uživajte, prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas