Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за РЕСТОВАН КРОМПИР: Некада омиљено јело на трепезама сада је заборављено

Кромпир спада у јефтино поврће од којег могу да се направе најразличитија јела

1666626065_potato-gc20c6e0ca_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Кромпир је најзаступљенији је као прилог, а помфрит, пире или печени су најпопуларнији. Некада се у Југославији правио и рестовани кромпир који су обожавале многе генерације. Припрема је једноставна, а састојци јефтини и има их скоро свака домаћица код куће. Може да се једе као главно јело или као прилог уз месо, али и уз подварак или уз било који рецепт са киселим купусом. 

Састојци: 

  • 800 г кромпира
  • 2 црна лука 
  • 6 кашика уља
  • 1 кашика слатке паприке

Прочитајте још: Испробајте РЕЦЕПТ мађарских кувара: Пуњене ПАПРИКЕ на њихов начин - једнан састојак никада не додају, а у другом је ТАЈНА

Припрема:

Кромпир кратко кувајте, немојте оставити да скроз омекша, а затим га оцедите и крупније исеците. У тигању загрејте уље, па пропржите црни лук исечен на ребарца. Када он омекша додајте кромпир и посолите и побиберите. Затим промешајте, па поспите слатку паприку. Сипајте мало воде и добро промешајте, па кувајте док не испари и док кромпир не буде готов. Повремено промешајте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas