Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за шпанску кромпир салату

Шпанска кромпир салата са туњевином право је освежење за вруће дане – кремаста, богата и пуна медитеранског шмека.

1753354729_shutterstock_2287160207.jpg
Oglas

Састојци:

  • 1 кг кромпира 
  • 2 веће шаргарепе (ољуштене)
  • 4 кувана јајета
  • 80 г замрзнутог грашка 
  • 1 љутика (ситно сецкана)
  • 2 печене црвене паприке из теглице (исечене на тракице)
  • 60 г зелених маслина са паприком (исечене на колутове)
  • 2 конзерве туњевине у маслиновом уљу (по 110 г, оцеђене)
  • 240 г немасног мајонеза 
  • 2 чена белог лука (ситно нарендана)
  • 2 кашичице лимуновог сока
  • 1 кашика маслиновог уља
  • Со и бибер по укусу
  • Сецкани влашац и маслине за декорацију

Припрема:

Ова салата је прави летњи класик у Шпанији – кремаста, освежавајућа и препуна укуса. Спаја кромпир, јаја, туњевину и поврће у јело које може стајати и данима, а још је боље кад се охлади. Савршена за ручак, пикник или вечеру без кувања.

Исеците кромпир на ситне коцке. Ставите га у шерпу заједно са шаргарепом и налијте водом тек колико да огрезне. Додајте со и ставите да се кува на јакој ватри.

У другу шерпу ставите јаја, налијте водом да огрезну и преко ставите цедиљку с грашком. Ставите на ринглу да проври. Када вода прокључа, извадите грашак и оставите јаја још 10 минута са поклопцем – без кувања.

Када кромпир и шаргарепа омекшају (након 15–20 минута), процедите их и исперите под хладном водом. Добро оцедите. Кромпир ставите у велику чинију. Шаргарепу ситно исецкајте и додајте преко. Јаја пребаците у чинију са ледом да се шокирају. После пар минута их ољуштите и изрендајте на крупно ренде. Додајте у чинију. Додајте и грашак, ситно сецкану љутику, печену паприку, колутиће маслина и оцеђену туњевину. Посолите и побиберите.

У посебној чинији сједините мајонез, рендани бели лук, лимунов сок и маслиново уље. Посолите и побиберите по укусу, па добро умутите. Прелијте салату преливом и пажљиво све промешајте да се сједини. Пребаците у чинију за сервирање, поспите свежим власцем и још мало маслина. Послужите расхлађено или собне температуре.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas