Ovaj makedonski specijalitet je prosto idealan ručak – posno, ukusno a pravi se za oko 30 minuta

Ovo je tradicionalni makedonski specijalitet, pripremljen od pasulja i aromatičnih začina.
Za pripremu možete koristiti klasičan beli pasulj, ali ako želite da skratite vreme kuvanja, slobodno posegnite za pasuljem iz konzerve – ukus će ostati jednako bogat, a ručak će biti spreman u rekordnom roku. Pored toga, tavče na gravče je veoma zasitno i izdašno jelo, pa vam može poslužiti kao obrok i narednog dana.
U nastavku vam donosimo recept.
Sastojci:
– 1 velika konzerva belog pasulja
– 1 velika šargarepa
– 1 luk
– 2 kašike ulja
– 100 ml pasiranog paradajza
– suvi začin, biber, beli luk
– 1 kašika slatke crvene paprike
– 1 kašičica crvene paprike
Priprema:
Luk i šargarepu iseckajte nasitno, pa stavite na zagrejano ulje da se dinstaju. Kada se luk zastakli, otvorite konzervu pasulja. Ocedite je do pola i prebacite na luk, a zatim dodajte i začine.
Dodajte pasirani paradajz i kratko prokuvajte.
Zagrejte rernu na 250 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite tavče na gravče 30 minuta. Pred kraj, pecite nekoliko minuta na gornjem grejaču da jelo porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko trenutaka. Poslužite uz omiljenu salatu.
(Index.hr)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU