Oglas
· · Komentari: 0

TRADICIONALNI MAKENDONSKI RECEPT: Ideja za preukusan posni ručak

Ovaj makedonski specijalitet je prosto idealan ručak – posno, ukusno a pravi se za oko 30 minuta

1744635568_Foto-Shutterstock-makedosnko-jelo.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ovo je tradicionalni makedonski specijalitet, pripremljen od pasulja i aromatičnih začina.

Za pripremu možete koristiti klasičan beli pasulj, ali ako želite da skratite vreme kuvanja, slobodno posegnite za pasuljem iz konzerve – ukus će ostati jednako bogat, a ručak će biti spreman u rekordnom roku. Pored toga, tavče na gravče je veoma zasitno i izdašno jelo, pa vam može poslužiti kao obrok i narednog dana.

U nastavku vam donosimo recept.

Sastojci:

– 1 velika konzerva belog pasulja
– 1 velika šargarepa
– 1 luk
– 2 kašike ulja
– 100 ml pasiranog paradajza
– suvi začin, biber, beli luk
– 1 kašika slatke crvene paprike
– 1 kašičica crvene paprike

Priprema:

Luk i šargarepu iseckajte nasitno, pa stavite na zagrejano ulje da se dinstaju. Kada se luk zastakli, otvorite konzervu pasulja. Ocedite je do pola i prebacite na luk,  a zatim dodajte i začine.
Dodajte pasirani paradajz i kratko prokuvajte.

Zagrejte rernu na 250 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite tavče na gravče 30 minuta. Pred kraj, pecite nekoliko minuta na gornjem grejaču da jelo porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko trenutaka. Poslužite uz omiljenu salatu.

(Index.hr)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas