Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Успева баш свима: Ево како најлакше да направите СЛАВСКИ КОЛАЧ (КОРАК ПО КОРАК)

Основна верзија прављења славског колача

1667215019_slavski-kolac.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Бакина кухиња
Oglas

Када једном усавршите прављење славског колача, више за вас неће бити препреке. Испробајте ову варијанту која је најједноставнија и најукуснија:

Прочитајте још: Фантастичан оброк: Направите пљескавице без меса (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Потребно је:

20 грама квасца
2 кашике воде
500 грама белог брашна тип 500
2 кашичице соли
1 супена кашика шећера
2 кашике уља
250 мл воде

Припрема:

У посебну чинијицу размутите 2 кашике воде и квасац. Оставите то са стране. У велику ванглу просејте 500 грама брашна. 4 кашике брашна одвојите са стране. У брашно додајте 2 кашичице соли, 1 супену кашику шећера, 2 кашике уља, растопљен квасац, око 250 мл воде па тесто умесите глатко. Додајте једну по једну од оних четири кашика брашна, па премесите тесто. Оставите га да нарасте око 45 минута.

Тесто потом премесите, па поделите на 3 дела: један од 100 грама, један од 210 грама и трећи од 530 грама.

Тесто премесити у лоптице. Онај део од 210 грама, поделити на 3 дела. Сваки део премесити у лоптице. Део од 530 грама исто премесити и формирати лопту. Оставити све лоптице да се одморе око 10 минута.

Калуп за печење подмажите, па у њега ставите ону "лоптицу" теста од 530 грама. Прекријте фолијом и оставите да нарасте.

Прочитајте још: Топла чорба је идеална за хладно време: Направите сјајну КРЕМ ЧОРБУ за 150 динара

Од осталих лоптица правите плетенице којима ћете украсити славски колач. Кад плетеницама украсите славски колач, оставите га поклопљеног да нарасте још мало, премажите га уљем па га онда пеците 20 минута на 200 степени Целзијуса.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas