Oglas
· · Komentari: 0

Uspeva baš svima: Evo kako najlakše da napravite SLAVSKI KOLAČ (KORAK PO KORAK)

Osnovna verzija pravljenja slavskog kolača

1667215019_slavski-kolac.jpg
Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja
Oglas

Kada jednom usavršite pravljenje slavskog kolača, više za vas neće biti prepreke. Isprobajte ovu varijantu koja je najjednostavnija i najukusnija:

Pročitajte još: Fantastičan obrok: Napravite pljeskavice bez mesa (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

20 grama kvasca
2 kašike vode
500 grama belog brašna tip 500
2 kašičice soli
1 supena kašika šećera
2 kašike ulja
250 ml vode

Priprema:

U posebnu činijicu razmutite 2 kašike vode i kvasac. Ostavite to sa strane. U veliku vanglu prosejte 500 grama brašna. 4 kašike brašna odvojite sa strane. U brašno dodajte 2 kašičice soli, 1 supenu kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa testo umesite glatko. Dodajte jednu po jednu od onih četiri kašika brašna, pa premesite testo. Ostavite ga da naraste oko 45 minuta.

Testo potom premesite, pa podelite na 3 dela: jedan od 100 grama, jedan od 210 grama i treći od 530 grama.

Testo premesiti u loptice. Onaj deo od 210 grama, podeliti na 3 dela. Svaki deo premesiti u loptice. Deo od 530 grama isto premesiti i formirati loptu. Ostaviti sve loptice da se odmore oko 10 minuta.

Kalup za pečenje podmažite, pa u njega stavite onu "lopticu" testa od 530 grama. Prekrijte folijom i ostavite da naraste.

Pročitajte još: Topla čorba je idealna za hladno vreme: Napravite sjajnu KREM ČORBU za 150 dinara

Od ostalih loptica pravite pletenice kojima ćete ukrasiti slavski kolač. Kad pletenicama ukrasite slavski kolač, ostavite ga poklopljenog da naraste još malo, premažite ga uljem pa ga onda pecite 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas