Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
рецепти

Здрави и природни ШЕЈКОВИ: Савршено освежење по свачијем укусу (ФОТО)

Шејкови и смутији су због свог лепог и разноврсног укуса постали омиљена ужина многима

1654175072_yogurt-bar-1646628_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ови окрепљујући напици осим што су здрави су невероватно укусни. Спремају се веома једноставно и брзо, а најбоље од свега је што их можете комбиновати на много начина, стављати намирнице које волите, мешати их и свакодневно испробавати различите укусе. Шејкови осим што садрже хранљиве материје и влакна садрже и воду и помажу у избацивању токсина из организма па их можете користити уколико планирате детоксикацију. 

Прочитајте још: Похована вода: Звучи невероватно, али људи масовно праве овај специјалитет (ВИДЕО)

Овај напитак нам може послужити као оброк, ужина или посластица. За коју год варијанту да се определите нећете погрешити јер су шејкови идеални за подизање енергије, унос витамина и минерала, а идеални су за децу која неће да једу воће и поврће. Увек им можете убацити намирнице које иначе не једу и не воле а да они ни не примете. 

Фото: Пиxабаy

Постоји пар основних шејкова, а ви по свом укусу можете додавати или избацивати састојке. 

Зелени шејк: 

 1/2 авокада
 1/3 ананаса, може и ананас из конзерве
 шака свежег спанаћа
 1 кафена кашичица чиа семенки
1дл воде

Оранж шејк:

1 грејпфрут
1 банана
1 кафена кашичица цеђеног лимуна
2 кафена кашичица сока од лимуна
2 кафене кашичице ланеног семена
1/3 шоље воде

Црвени шејк:

1/4 шоље боровница
1/3 ананаса, може и из конзерве
1/2 банане
1 кафена кашичица ланеног семена
1/4 шоље кокосовог млека

Жути шејк:

1 јабука
1/2 манга
1 кафена кашичица наренданог ђумбира
1 поморанџа
1/3 шоље воде

Љубичасти шејк:

1/2 шољице малина
1/2 шољице боровница
1/2 манга
1/2 јабуке
2 кафене кашичице сока од лимуна
1/4 шоље воде

Такође, можете их правити и са поврћем, додати чоколаду, овсену кашу, орашасце плодове или протеине. Пустите машти на вољу и уживајте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas