Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
храна

Четири начина да безбедно ОДМРЗНЕМО МЕСО

Одмрзавање меса није баш тако једноставан процес, потребно је да знамо правилан начин како бисмо то урадили на најбезбеднији начин за храну около и наше здравље.

1641216075_52418114424a27fa6a35381945b177fc954deb23.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Постоје четири начина за безбедно одмрзавање хране – у фрижидеру, у микроталасној пец́ници, као део процеса кувања или под хладном текућом водом.

Одмрзавање хране у фрижидеру

Најсигурнији начин за одмрзавање хране је у фрижидеру. Када се храна одмрзава у фрижидеру, не мора да прође кроз температурно опасну зону. Због тога је најсигурнији од свих метода одмрзавања. Да бисте одмрзнули храну у фрижидеру, уверите се да је температура 4°Ц или нижа и да су предмети који се одмрзавају постављени на најниже полице како би се спречило капање или прскање. Одмрзавање хране у фрижидеру може дуго да траје, па према томе треба да се испланира и време пипремања хране која се одмрзава.

Прочитајте још: Како да направимо најбољу КАЈГАНУ за доручак: Три мала правила која би требало да испратимо

Одмрзавање хране у микроталасној пећници

Микровалне пећнице могу бити веома корисне за брзо одмрзавање малих предмета. Важно је запамтити да се топлота не распоређује равномерно кроз храну када користите микроталасну пећницу, тако да ће бити неопходно мешати производ током процеса одмрзавања. Одмрзавање у микроталасној пећници се препоручује само за храну која се кува одмах након одмрзавања, пише Фоодсафетy.

Одмрзавање хране под хладном водом

Одмрзавање под хладном текућом водом је најмање пожељан метод одмрзавања, Ако морате да користите овај метод, онда користите чисту и дезинфицирану судоперу и потпуно потопите намирницу у чинију. На крају не заборавите да очистите и дезинфикујете судоперу након одмрзавања хране у њој, као и чинију уколико сте је користили.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas