Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна која расхлађује током високих температура: Једно јело нико није очекивао на листи

Током високих температура важно је да пазимо и на то која храна чини нашу исхрану

1659350684_restaurant-gdee44b631_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Важно је да будете сигурни да ваша исхрана није само здрава већ и да вам помаже приликом одржавања температуре.

Лак трик за расхлађивање је заправо храна коју опупште не очекујемо на овој листи:

Супа

Топао тањир супе изгледа прикладније као зимско јело. Међутим, супа током летњих месеци помаже да останемо хладни. Врућа супа чини да се више знојите, али како зној испарава, хлади ваше тело.

Прочитајте још: Продужите ХЛЕБУ свежину уз мали трик, а није одлагање у замрзивач

Чили паприке

Ово је  још један одличан избор уколико сте љубитељ ове врсте хране. Капсаицин који се налази у храни шаље сигнал вашем мозгу о прегревању тела. Слично као супа, ово узрокује да почнете више да се знојите, што заузврат хлади ваше тело.

Спанаћ

Спанаћ садржи витамине и минерале за контролу крвног притиска и на тај начин вас расхлађује, па чини одличну храну за вруће време.

Лубеница

Лубеница има висок садржај воде и такође садржи аминокиселину цитрулин, која вам помаже да се опустите и проширите крвне судове. Ово заузврат омогућава крви да боље циркулише око тела и хлади вас.

Прочитајте још: Колико шољица кафе је превише на дневном нивоу? Изнад ове бројке не би требало да идемо

Коју храну треба избегавати током високих темепратура?

Одређене намирнице би ипак требало да оставите за неки други период или бар ограничите њихову употребу. Ово укључује храну богату угљеним хидратима, попут пиринча и интегралних житарица, као и храну богату протеинима попут меса. Храна са високим садржајем протеина може да буде тешка за варење, а пошто процес варења генерише топлоту, може да учини да више осећате топлоту. Уместо тога, покушајте да се одлучите за вегетаријанска јела која ће вашем телу да буду лакша за разградњу и варење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas