Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да знате да сте купили ПРАВО МАСЛИНОВО УЉЕ? Обратите пажњу на ОВИХ шест ствари!

Маслиново уље је старо скоро колико и само време, а свестрано као и фармерке.

1636114599_shutterstock_452895481.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Основна намирница за пржење и сотирање, такође је укусна као прелив за салате, умак за хлеб, па чак и као главни састојак у торти. Озбиљно, ако нисте пробали колач од наранџе или лимуна са маслиновим уљем, пропуштате праву посластицу.

Као да све то није довољно, маслиново уље је такође важан део медитеранске исхране - план исхране који се сматра здравим и одрживим.

Прочитајте још: Суво грожђе у макаронама са сиром? Овај КОНТРОВЕРЗНИ РЕЦЕПТ, са скоро 4 милиона прегледа, ДИГАО ЈЕ ИНТЕРНЕТ НА НОГЕ! (ВИДЕО)

Честе преваре

Али та боца у вашој остави можда није оно што тврди да јесте. Многа комерцијална маслинова уља су мешавина уља различитог квалитета из различитих земаља која се шаљу у Италију на извоз само да би се хвалила „увезена из Италије“.

Ако се жетва догодила у последњих 18 месеци, то је знак да имате врхунско маслиново уље

Резултат — уље које је или ужеглог укуса и мање здраво. Постојао је чак и скандал са фалсификовањем маслиновог уља пре неколико година, у којем су бескрупулозне компаније незаконито мешале маслиново уље са другим врстама уља да би смањиле трошкове.

Треба да знате шта тражите на етикети

Вероватно већ знате да је добра идеја да потражите фразу „екстра девичанско маслиново уље“ када скенирате полице. Ова фраза једноставно значи да је уље екстраховано директно из маслина без хемикалија или топлоте и да је прошло стандарде Међународног савета за маслине.

Насупрот томе, "светло" маслиново уље може изгледати здравије, али то се једноставно односи на боју уља. Лако маслиново уље је такође обрађено како би издржало више температуре кувања. То може бити од помоћи ако пржите, али не очекујте да ћете добити исте здравствене предности као екстра девичанство.

Фото: Пиксабеј

Сама екстра девичанска етикета не гарантује одлично уље. Проверите друге знакове квалитета, као што је индикатор „датум жетве“. Ако се жетва догодила у последњих 18 месеци, то је знак да је још увек на врхунцу.

С друге стране, печат „најбоља куповина“ не значи да је уље свеже.

Ако етикета боце такође указује на ниво ФФА, то је још боље. Иницијали означавају "слободну масну киселост", а низак ниво киселости значи врхунско уље.

Светлост такође може покварити чак и најбоље маслиново уље. Потражите уље упаковано у тамну стаклену боцу или га купите сами и преместите своје уље у њу.

И даље сте сумњичави? Пробајте га!

Ако немате среће да живите у близини праве радионице за прераду маслиновог уља, следећа најбоља ствар је да пронађете продавницу која ће вам омогућити да пробате производ пре куповине.

Уље доброг квалитета треба да има чист, воћни укус - нека имају чак и травнати моменат, заједно са благим горким или папреним укусом.

Ако уље има благ, масни, метални или на неки други начин непријатан укус, заобиђите га.


 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas