Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице које лако можете да уклопите уз сваки оброк, а минимално утичу на скок шећера

Уколико вам увек недостаје та једна намирница уз оброк можете да одаберете неку од ових

1661848318_eggs-geee5cf9f4_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Нема намирнице која може да обори шећер, то је улога инсулина. Када се у телу нађе шећер у крви, оно отпушта инсулин да би стигао до ћелија и обезбедио енергију. Ипак, неке намирнице имају минималан утицај на скок шећера па се препоручују свима који имају проблем са тим.

Јаја

Јаје је одлична намирница, нарочито за доручак, али можете их припремити за било који оброк. Добијате протеин скоро без икаквих угљених хидрата. Нека истраживања су чак показала да је код особа које једу једно јаје дневно био смањен ризик од дијабетеса.

Прочитајте још: Ово су најчешће грешке: Три разлога због којих вам се ЗИМНИЦА КВАРИ

Броколи

Ово укусно поврће је пуно витамина, минерала и фитохемијских елемената које помажу организму да се избори против болести. Има доста влакана, а врло мало угљених хидрата, тако да не може изазвати скок шећера у крви. Чак ће влакна ће помоћи да се и угљени хидрати из других намирница спорије апсорбују.

Смеђи пиринач

Житарице садрже угљене хидрате и кад су у интегралном облику, али тад барем садрже и влакна која позитивно делују на брзину апсорпције хидрата. Смеђи пиринач садржи и манган који помаже у многим физиолошким процесима, укључујући и регулацију шећера у крви.

Соја

Она је међу махунаркама које имају најнижи гликемијски индекс, а томе доприноси садржај протеина и масноћа. У неким студијама се чак показала веза између опадања шећера у крви и чешће конзумације соје.

Показало се да соја и производи од ње могу да побољшају толеранцију глукозе код неких дијабетичара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas