· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ово су два НАЈГОРА начина одмрзавања пилетине, а ту су и НАЈБОЉИ!

Сачувајте укус меса.

1607511730_Depositphotos_174996954_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Неке често коришћене метода одмрзавања пилетине месу могу покварити укус, али и поспешити развој бактерија у њему. Сазнајте који су најбољи, а који најгори начини одмрзавања пилетине.

3 најбоља начина одмрзавања пилетине

1. У фрижидеру

Ово је најбољи начин одмрзавања пилета јер је најједноставнији, а уз то је и сигурнији од осталих техника одмрзавања јер месо није изложено топлини која иначе поспешује развој бактерија. Ако одмрзавате пиле у фрижидеру такође ћете сачувати укус меса који уз неке друге методе одмрзавања може да их ослаби. Једина "мана" овог начина одмрзавања је та да морате да планирате унапред.

Прочитајте још: СТРУЧЊАЦИ ПРЕКЛИЊУ – НЕ РАДИТЕ ОВО С ПИЛЕТИНОМ! Ужасна грешка због које рескирате здравље

За пола килограма пилетине требаће око 5 сати да се одмрзне у фрижидеру, а биће добра да се једе за два, три дана. Ујутру пре одласка на посао преместите пиле из замрзивача у хладњак и кад се вратите кући биће спремно за печење. 

2. У хладној води

Уколико сте заборавили да преместите пиле из замрзивача у фрижидер, послужите се овом методом. Како би месо остало сигурно за конзумацију, морате га завезати у чврсто стегнуту пластичну кесу и мењати воду сваких 30 минута (одмрзавање траје 20 до 3 сата). На тај начин вода ће увек бити хладна и замрзнуто пиле неће бити изложено опасним топлијим температурама.

Прочитајте још: Ово су ВРСТЕ МЕСА које треба уврстити у своју исхрану, али ту су и две које МОРАТЕ ИЗБЕГАВАТИ

3. Пећи га смрзнутог

Трећа најбоља метода је уопште не одмрзавати пиле, али ако га припремате замрзнутог то ће трајати 50 посто времена дуже него када је одмрзнуто. Али то не мора нужно бити лоша ствар, нарочито ако правите јело чија припрема ионако траје дуже (на пример, код гулаша и супа). 

Ову методу једино није препоручљиво користити код пржења јер се због вишка влаге на месу неће створити хрскава корица.
Фото: Депозит

2 најгора начина одмрзавања пилетине

1. У микроталасној

Одмрзавање пилетине у микроталасној није сигурно, јер је месо изложено високим температурама које погодују развоју бактерија. Такође, уништава укус и текстуру меса јер се месо не одмрзава равномерно. Док се дебљи и већи комади још одмрзавају, тањи и мањи већ се почну кувати и постану гуменасти. 

Прочитајте још: Ево како можете направити чак 17 ручкова и 6 ужина – од само једног пилета: ТРИК ШТЕДЉИВЕ МАМЕ! (ФОТО)

2. На кухињском пулту 

Ова метода одмрзавања пилетине користи се у многим домачинствима, али апсолутно би требало да се избегава. Када месо предуго стоји на собној температури велика је вероватноћа да ће ући у "опасну температурну зону" у којој је стварање бактерија неизбежно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.