· · Коментари: 0
УВЕК УКУСАН

Са овим ТРИКОМ црни лук вам се никада НЕЋЕ ПОКВАРИТИ

Често купујемо лук у великим количинама, јер нам треба за многа јела.

1637258615_shutterstock_2076624826.jpg
Фото: Shutterstock

У великим домаћинствима, ове залихе ће вероватно бити исцрпљене пре него што то приметите, јер већина јела попут тестенине или пржења користи најмање један или два лука. Али шта ако живите сами или само са својим партнером? Тада често завршите са меканим луком који можете бацити.

Ево како можете да чувате свој лук месецима. Лук никада више неће завршити у канти са овим триком.

Правилно складиштење лука

Лук се обично чува изван фрижидера на хладном, тамном месту. На пример, фиока или остава је савршено место. Ако ставите лук у фрижидер, он ће постати мекан и брзо ће почети да буђа. Али шта ако вам треба само пола лука? Покушали смо да сачувамо другу половину лука у фрижидеру да бисмо га употребили следећег дана, али најчешће на крају ипак заврши у канти. Дакле, шта је решење за овај проблем?

Прочитајте још: Палента која се ОВАКО ПРИПРЕМИ помаже код МРШАВЉЕЊА и смањује холестерол (РЕЦЕПТ)

Замрзавање

Трик? Замрзавање вашег лука! Иако им фрижидер не чини много доброг, можете их савршено замрзнути. Сада, не препоручујемо да стављате цео лук у замрзивач. Нарежите их, ставите у врећу која се може поново затворити и моћи ћете да их држите у замрзивачу до шест месеци. Нарежите лук и ставите комаде у врећу за замрзавање.

Покушајте да избаците што више ваздуха из кесе пре него што је затворите. Такође, покушајте да поделите комаде лука преко вреће што је више могуће, тако да имате један слој лука. Овако замрзните кесу и искористите лук у року од шест месеци.

Једна мана смрзнутог лука: на крају су мало воденасти. То значи да је лук из замрзивача погоднији за сосове, супе и чорбе него за рецепте где се једе сиров или карамелизован.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.