· · Коментари: 0
кухиња

Шта се пече у стакленим, а шта у металним посудама? Ипак постоји разлика

Да ли сте се питали пре печења неког јела да ли да изаберете стаклену или металну посуду? Која је уопште разлика и да ли постоји?

1642063739_muffins-g14d6aa634_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Прављење укусних пецива не зависи само од састојака и поштовања рецепта већ и од врсте посуде за печење коју користите. Две најчешц́е опције које ц́ете нац́и у продавницама су стакло и метал. И док се можда чине као да су прилично исте, испоставило се да нису.

Стаклена или метална посуда за печење?

Рецепт који користите можда вас упуц́ује у правом смеру посуде коју треба да одаберете.Ако рецепт каже да користите тепсију, то обично значи да користите метал, а посуда за печење се углавном односи на стакло за рерну.

Прочитајте још: Одмах га БАЦИТЕ: Ово су знаци да је КРОМПИР пун ТОКСИНА

Стакло може бити идеално за пите

Стакло не спроводи топлоту тако добро као метал, то је изолатор, што значи да ц́е, када се загреје у рерни, остати топлије дуже када га извадите у поређењу са металом. Ово може да има резултат савршено печене унутрашњости, али препечене спољашности.  Дакле, ако користите стакло, смањите температуру у рерни за 25 степени, пише Тхе Лист.

Међутим, постоје тренуци када су стаклене посуде идеалне, на пример када печете питу. Могућност да видите стране онога што печете пре него што је готово може бити од помоц́и. Стакло је такође боље ако печете било шта са киселином, као што је бобичсто воће и цитруси, јер нец́е реаговати на киселину на исти начин као метал.

Прочитајте још: Посластичарка објаснила како се ТОРТЕ које нису продате "ПРЕПРАВЕ" и понуде купцима ПОНОВО (ВИДЕО)

Металне посуде су савршене за колаче

Металне посуде много брже спроводе топлоту и брже ц́е се хладити, а могу да поднесу више температуре у поређењу са стакленим. Са бржим загревањем метала, добија се лепа и хрскава ивица онога што печете. Тако да су металне посуде савршене за колаче.


 

 


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.