Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чоколада

Све време смо ПОГРЕШНО јели ЧОКОЛАДНИ БИСКИТ? За све је крива "горња страна" кекса! (ВИДЕО)

Научник са Окфорда анализирао је најбољи начин да поједете чоколадни кекс да бисте како бисте имали најбоље искуство - од једења отворених уста до лаганог жвакања.

1626079107_54.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Fatima Sydow Cooks
Oglas

Нова студија открила је исправан начин на који треба да једете чоколаду.

Да би чоколадни кекс имао бољи укус, истраживачи са Универзитета Окфорд предлажу да се једе са чоколадном страном окренутом надоле.

Прочитајте још: Вишенаменски спреј цитрусног мириса од ТРИ састојка: Средство које треба да има свако домаћинство! (РЕЦЕПТ)

Како се правилно једе чоколадни бисквит?

У студији, научник за храну са Универзитета Окфорд, професор Чарлс Спенс, анализирао је различите начине на који можете да једете чоколадни кекс - укључујући чоколаду окренуту према горе, чоколаду окренуту надоле и победнички преокрет. У извештају је поделио низ разлога због којих чоколада окренута надоле може учинити њен укус још бољим, укључујући осећај топљења чоколаде директно на језику.

Такође се сугерише да узимање кекса са чоколадном страном окренутом на горе омогућава мозгу да региструје премаз који вам се приближава, што максимизира целокупно „орално-соматосензорно искуство“.

Победнички преокрет

Професор Чарлс Спенс рекао је: „Коју страну напола премазаног чоколадног бисквита треба јести тема је о којој се жустро расправљало, због чега смо желели да дођемо до дна питања од милион долара. Моје истраживање је показало да, иако постоје предности оба начина, држање кекса са чоколадом прво окренуто према горе како би се максимизовало визуелно искуство, а затим његово пребацивање док се бисквит доноси према устима пружа најбоље мулти-сензорно искуство."

Људи такође више воле да једу кекс тако да бучно хрска, а стручњаци тврде, то може помоћи у побољшању укуса. А ако једете полако, такође можете побољшати укус.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas