· · Коментари: 0

Тајне искусних кувара: Који тип брашна је најбољи за одређена пецива? Обратите пажњу ако желите да вам јела буду укуснија

Да ли ће вам пецива, торте или колачи испасти онако како сте желели, умногоме зависи од брашна

1651137114_immo-wegmann-clUKWRNm27w-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Већина нас није сигурна чему служи и у чему је разлика између различитих типова брашна. Понекад искористимо оно које имамо, иако баш и нисмо сигурни да ли је добро њим правити хлеб који смо кренули да месимо или неко друго јело. Међутим, ако желите да вам колачи, кифлице и остала пецива успеју, морате знати који тип брашна да убаците.

Оштро Т-400

Овај тип спада у најквалитетнија брашна. Са њим, готово загарантовано добијате најукуснија пецива, тестенине и погаче. Много је ређи тип брашна Т-450, иако је овај тип најприближнији познатом италијанском 00 (допио зеро).

Глатко Т-500

Овај тип брашна идеалан је када месите хлеб. За бољи укус, најбоље је помешати са оштрим у односу 50 : 50.

Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже

Гриз брашно Т-400

Овај тип је зрнаст, па је погодно за каше и за одређене колаче попут коха и три леће. Понекад га можете и ставити у тесто за хлеб.

Полубело Т-850 или Т-750

Посебно је погодно када месите хлеб јер садржи више влакана и обезбеђује тесту да дуже остане свеже.

Интегрално (Грахам)

Изузетно је здраво, али за пунији и лепши укус можете га помешати и са другим типовима брашна.

Прочитајте још: ПЕРУТАЊЕ, ТАМНЕ ФЛЕКЕ ИЛИ ДЕПИГМЕНТАЦИЈА? Откријте “швајцарску тајну” здраве коже

Кукурузно и ражано Т-750, Т-950 и Т-1250

И ово су здраве врсте брашна и могу бити млевена у различитој величини зрневља. Како се теже меси, пожељније и лакше је да се помеша са основним белим брашнима у односу 50 : 50.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.