Oglas
· · Komentari: 0

Tajne iskusnih kuvara: Koji tip brašna je najbolji za određena peciva? Obratite pažnju ako želite da vam jela budu ukusnija

Da li će vam peciva, torte ili kolači ispasti onako kako ste želeli, umnogome zavisi od brašna

1651137114_immo-wegmann-clUKWRNm27w-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Većina nas nije sigurna čemu služi i u čemu je razlika između različitih tipova brašna. Ponekad iskoristimo ono koje imamo, iako baš i nismo sigurni da li je dobro njim praviti hleb koji smo krenuli da mesimo ili neko drugo jelo. Međutim, ako želite da vam kolači, kiflice i ostala peciva uspeju, morate znati koji tip brašna da ubacite.

Oštro T-400

Ovaj tip spada u najkvalitetnija brašna. Sa njim, gotovo zagarantovano dobijate najukusnija peciva, testenine i pogače. Mnogo je ređi tip brašna T-450, iako je ovaj tip najpribližniji poznatom italijanskom 00 (dopio zero).

Glatko T-500

Ovaj tip brašna idealan je kada mesite hleb. Za bolji ukus, najbolje je pomešati sa oštrim u odnosu 50 : 50.

Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože

Griz brašno T-400

Ovaj tip je zrnast, pa je pogodno za kaše i za određene kolače poput koha i tri leće. Ponekad ga možete i staviti u testo za hleb.

Polubelo T-850 ili T-750

Posebno je pogodno kada mesite hleb jer sadrži više vlakana i obezbeđuje testu da duže ostane sveže.

Integralno (Graham)

Izuzetno je zdravo, ali za puniji i lepši ukus možete ga pomešati i sa drugim tipovima brašna.

Pročitajte još: PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože

Kukuruzno i ražano T-750, T-950 i T-1250

I ovo su zdrave vrste brašna i mogu biti mlevena u različitoj veličini zrnevlja. Kako se teže mesi, poželjnije i lakše je da se pomeša sa osnovnim belim brašnima u odnosu 50 : 50.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas