Заборавите мекане кромпириће! Уз само један састојак добићете најхрскавије кромпириће које сте икада пробали. Откријте трик славних кувара.
Уз један трик са содом бикарбоном добићете најхрскавије кромпириће из рерне. Гарантовано успева и нема грешке.
Један кувар је на друштвеним мрежама поделио трик за спремање печеног кромпира, а све што је потребно је да пратите кораке и припремите само неколико састојака: кромпир, со и соду бикарбону! Управо је тајна у том белом праху!
Откривамо како да вам кромпир испадне савршено хрскав споља и мекан изнутра, тако да добијете најхрскавије кромпириће које сте икада јели.
Трик са содом бикарбоном: Тајна хрскаве корице
Прво, кувар препоручује да оперите и ољуштите кромпир пре него што га исецкате.
Ставите кромпр у шерпу са водом и додајте четвртину шоље соли.
Сачекајте да прокључа и затим додајте кашичицу соде бикарбоне – то је трик! Сода бикарбона разбија површину кромпира а печењем тако добијене скробне корице добијате хрскав специјалитет.
Кувајте кромпир 20-25 минута док не омекша. Загрејану посуду за печење на на 180 степени Целзијуса.
Оцедите кромпир, додајте мало уља и мало соли. Кромпир ставите у посуду коју сте наменили за печење и можете, по жељи, додати још мало уља.
Пеците га 35 до 40 минута. Обавезно повремено окрец́ите кромпир тако да добију добру, уједначену кору. Послужите са сољу и бибером.
Савршена хрскавост је коначно могућа
Овај једноставан трик мења све када је у питању печење кромпира. Више нема потребе за дубоким пржењем да бисте добили савршену текстуру. Уз само једну кашичицу соде бикарбоне, добићете најхрскавије кромпириће из рерне – савршено хрскаве споља и мекане изнутра.
Пробајте га већ данас, поделите тајну са пријатељима и уживајте у специјалитету који ће постати ваш нови омиљени прилог!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО: