Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА НАЈХРСКАВИЈЕ КРОМПИРИЋЕ: Са овим тајним састојком нема грешке

Заборавите мекане кромпириће! Уз само један састојак добићете најхрскавије кромпириће које сте икада пробали. Откријте трик славних кувара.

1765547591_shutterstock_2211778325.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уз један трик са содом бикарбоном добићете најхрскавије кромпириће из рерне. Гарантовано успева и нема грешке.

Један кувар је на друштвеним мрежама поделио трик за спремање печеног кромпира, а све што је потребно је да пратите кораке и припремите само неколико састојака: кромпир, со и соду бикарбону! Управо је тајна у том белом праху!

Откривамо како да вам кромпир испадне савршено хрскав споља и мекан изнутра, тако да добијете најхрскавије кромпириће које сте икада јели.

Трик са содом бикарбоном: Тајна хрскаве корице

Прво, кувар препоручује да оперите и ољуштите кромпир пре него што га исецкате.

Ставите кромпр у шерпу са водом и додајте четвртину шоље соли.

Сачекајте да прокључа и затим додајте кашичицу соде бикарбоне – то је трик! Сода бикарбона разбија површину кромпира а печењем тако добијене скробне корице добијате хрскав специјалитет.

Кувајте кромпир 20-25 минута док не омекша.  Загрејану посуду за печење на на 180 степени Целзијуса.

Оцедите кромпир, додајте мало уља и мало соли. Кромпир ставите у посуду коју сте наменили за печење и можете, по жељи, додати још мало уља.

Пеците га 35 до 40 минута. Обавезно повремено окрец́ите кромпир тако да добију добру, уједначену кору. Послужите са сољу и бибером.

Савршена хрскавост је коначно могућа

Овај једноставан трик мења све када је у питању печење кромпира. Више нема потребе за дубоким пржењем да бисте добили савршену текстуру. Уз само једну кашичицу соде бикарбоне, добићете најхрскавије кромпириће из рерне – савршено хрскаве споља и мекане изнутра.

Пробајте га већ данас, поделите тајну са пријатељима и уживајте у специјалитету који ће постати ваш нови омиљени прилог!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas