Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Трикови који ће вам помоћи да се решите непријатног мириса загорелог ручка

Непријатне мирисе загорелог ручка, можете уклонити разним триковима

1616492963_kuhinja.jpg
Фото: Деспоситос
Oglas

Уколико вам се случајно догоди, да због тренутка непажње, ваш ручак загори, непријатне мирисе можете уклонити средствима које имате у кухињи.

Прочитајте још: Одличан и једноставан трик: Како да вам зелена салата остане свежа (ВИДЕО)

Уклоните остатке хране

Никако немојте избацити остатке хране у канту за смеће и заборавити на њих, јер ће се њихов неугодни мирис и даље ширити по вашем дому. Уместо тога убаците их у пластичну кесу, завежите и одмах изнесите напоље.
Отворите прозоре и врата Један од најлакших и најбржих начина да се решите неугодног мириса је да отворите прозоре и врата како би га свежи ваздух неутралисао. И оставите најмање пола сата да се излуфтира.
 

Фото: деспоситос

Упалите вентилатор

Како би свежи ваздух што брже циркулисао кроз ваш дом, одмах поред прозора или врата ставите вентилатор (или више њих, ако имате). Укључите их на највећу брзину. Ако имате аспиратор у кухињи, упалите и њега.
Рерна

Загрејте рерну на 100 степени. Дно тепсије прекријте алуминијском фолијом и на њу ставите кашику путера, мало цимета и шећера. У рерну ставите тепсију и искључите је. Након три сата извадите тепсију. Неугодни мирис ће нестати, а кућа ће мирисати као да сте управо испекли неки укусни колач, препоручује зенасамја.ме.
Освјеживач ваздуха у спреју

Ако неко од ваших чланова породице није алергичан, по кухињи нашприцајте мало освеживача ваздуха. Водите рачуна да не претерате, јер велика количина може појачати неугодни мирис.

Лимун

У прокувану воду додајте лимун који сте исекли на кришке. Смањите температуру и оставите да кува тридесетак минута.

Фото: пиxабаy

Каранфилић

У прокувану воду додајте шаку каранфилића. Смањите температуру и оставите да кува двадесетак минута.

Лук

Исецкајте једну главицу црвеног лука и ставите га у кључалу воду. Скините шерпу са шпорета, па течност преспите у више пластичних посуда. Затим посуде распоредите свуда по кући. Оставите преко ноћи. Неугодни мирис ће нестати до јутра.

Сирће и хлеб

У шерпу наспите воду, па додајте две шоље сирћета. Оставите да прокључа, смањите температуру, па оставите још петнаестак минута. Неколико комада белог хлеба натопите овом течношћу и распоредите по кући.

Сода бикарбона

У неколико посуда распоредите поља шоље соде бикарбоне и поставите их на места где се неугодни мирис највише осећа. Оставите да делује преко ноћи.

Прочитајте још: ПОСНИ РУЧАК: Укусна чорба са поврћем (ФОТО/ВИДЕО)

Направите природни освеживач ваздуха

У флашу са распршивачем ставите једнаке количине сока од лимуна и воде. Пошприцајте свуда по кухињи и неугодни мирис ће убрзо нестати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas