· · Коментари: 0
ПАМЕТНИ УРЕЂАЈИ

РЕВОЛУЦИЈА! Направили наруквицу која ће рачунати МЕНСТРУАЛНИ ЦИКЛУС женама?!

Нова паметна наруквица Xiaomi Mi Band 5 пратиће откуцаје срца са мерењем засићености кисеоника, али ће имати и опцију намењену искључиво женама - праћење менструалног циклуса

Pametni-sat---zena-xiaomi.jpg
Фото: Depositphotos

Кинеска компанија, која успешно заузима једну од водећих позиција у свету паметних уређаја, отишла је корак даље у пројектовању могућности паметних уређаја. Паметна наруквица Xiaomi Mi Band 5 наводно ће имати и опцију намењену само женама - праћење менструалног циклуса.

Прочитајте још: Viber новине: Поруке ће имати свој рок трајања?!

 Једна од нових опција је и праћење откуцаја срца са мерењем засићености крви кисиеоником

Прве информације које су процуреле у јавност, ова паметна наруквица немањена глобалном тржишту имаће и NFC подршку, која првобитно најављена само за кинеско тржиште. У претходним генерацијама ових паметних наруквица модели који су се продавали у Кини су имали NFC подршку и микрофон за дигиталног помоћника.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Како пребацити податке са једног на други оперативни систем мобилног телефона? (ВИДЕО)

Изгледа како ће Xiaomi Mi Band 5 паметна наруквица доћи са многим побољшаним спецификацијама, а једна од њих је праћење откуцаја срца са мерењем засићености крви кисиеоником.

Прочитајте још: Да ли смо угрожени? Током рада од куће сви смо користили ову АПЛИКАЦИЈУ, а Гугл ју је ЗАБРАНИО из оправданог разлога

Нова паметна наруквица долази са екраном дијагонале 1.2 инча, што значи да се у односу на претходне генерације екран повећао, а оквир смањио. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.