Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈЕЗИВО

Цело ЛИЦЕ јој је прекривено АКНАМА: Девојка објаснила како су јој пилуле за контрацепцију упропастиле КОЖУ (ФОТО)

Овакво стање коже лица знатно је утицало на њено самопоуздање.

1627996183_pjimage--3-.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/кyрие_г_
Oglas

Кајри Грин из Лестершира акне су се почеле појављивати први пут у октобру 2019. када је прешла на нову контрацепцијску таблету, а током карантина ситуација је брзо ескалирала. 

У покушају да смири симптоме, Кајри је престала да пије контрацепцију, али штета је већ била видљива, па је морала потражити лекарску помоћ.

Прочитајте још: Иако је старо 40 година, добро је очувано: Продаје се парче СВАДБЕНЕ ТОРТЕ са венчања принцезе ДАЈАНЕ и принца ЧАРЛСА (ФОТО)

- Мислила сам да ће ми се акне повући, али нисам била у праву. Током следећих неколико месеци, акне су постајале озбиљније и болније - рекла је Кајри, која је потом објаснила да никада пре није имала проблема са кожом.

- Прелазак с коже без акни на њихову озбиљну појаву био је велики помак у мом животу и то је и те како утицало на моје самопоуздање. Било је стварно тешко. Никада нисам мислила да ћу имати такве проблеме с лицем јер сам током целог пубертета имала свега неколико бубуљица. Било ми је стварно тешко и доживела сам јако лоше тренутке. Мислила сам да је моје лице једина ствар о којој људи размишљају и причају кад ме виде. Иако то није био случај, свеједно сам била несигурна - објашњава она.

Одлазак код лекара

Кајри је била код много дерматолога, као и код лекара опште праксе, који су јој рекли да је за све крив синтетички хормон у контрацепцијским пилулама које је узимала пре две године.

Присетила се да је један дерматолог био шокиран озбиљношћу њеног проблема с кожом и да је "направио гримасу" кад је скинула маску с лица.

Лекар опште праксе јој је прописао четверомесечну терапију антибиотицима, која је побољшала Кајрине симптоме.

Прихварање своје коже захваљујући Инстаграму

Кожа јој се временом опоравила, и акне јој сада избијају само током циклуса, али каже да су то "ситни проблеми наспрам агоније кроз коју је прошла". 

Своје искуство живота с акнама и процес излечења  храбро документовала на Инстаграму, али напомиње да чиста кожа "није кључ среће". Посебну захвалност дугује интернет заједници људи који пате од акни, јер су јој помогли да прихвати своју кожу и помири се с тим што јој се догодило.

- Нисам могла да се погледам у огледалу. Једино што сам радила је то да сам фотографисала своје лице како бих документовала напредак или назадовање стања моје коже. Током пута ка оздрављењу била сам срећна због подршке коју сам добила на Инстаграму, као и од мојих ближњих - објашњава Кајри, и додаје:

- Након што сам почела да објављујем фотографије ​​својих акни на Инстаграму, прихватила сам своју кожу и схватила да су акне нормалне. Тако је лако мислити да је савршена кожа одговор на све ваше проблеме, али није.

Важно је знати све нуспојаве

Кајри сматра да је важно да се жене, а посебно тинејџерке, едукују о нуспојавама пре него што почну с узимањем пилула за контрацепцију.

- Пилула је негативно утицала на животе многих жена и мислим да је важно објаснити, поготово младим девојкама, које су могуће нуспојаве и шта би све могле да доживе - закључила је Кајри за британски "Даилy Маил", и додала:

- Никад се нећу вратити хормонској контрацепцији јер ми не одговара. Осећам се тако слободно што је више не користим.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas