Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАВИСНОСТ

Мајкл Даглас се лечио од ОВЕ зависности, ево како да је препознате

Шта је зависност од секса и како је препознати?

1624885334_shutterstock_1478797034.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Британска Национална служба за здравство дефинисала је овај проблем као "ментални поремећај у којем се оболели укључује у сексуалне активности и против своје воље". Код неких особа се јавља јер користе секс за смиривање негативних емоција и искустава.

Прочитајте још: Широке панталоне и блејзер: Један ДЕТАЉ је овог лета НАЈВАЖНИЈИ

И ова зависност, баш као и све друге, обично има негативан утицај на квалитет живота, али утиче и на особе из блиског окружења зависника. Ово су знакови који могу да вам помогну да откријете да ли сте зависници од секса:

  • Опсесивно размишљање о сексу је карактеристично за многе зависнике, а стручњаци из британске клинике за лечење овог поремећаја Delamere Health кажу да се такве особе тешко могу концентрисати на било што друго. Сексуалне мисли престају само привремено, и то онда кад се особа упусти у интимни однос којим је била опседнута.
  • Зависнике мозак присиљава на секс, чак и онда кад су свесни да постоји велика вероватноћа да ће то имати озбиљне последице по њих. Стручњаци сматрају да то може пореметити и друге аспекте њиховог живота.
  • Уколико превише упражњавате секс и ако због тога пропуштате друштвене активности, састанке или радне обавезе, вероватно вам је то важније од других ствари. Стручњаци истичу да зависницама секс брзо може пореметити везу и односе с другим људима, угрозити посао, образовање, финансије, физичко и ментално здравље.
  • Зависници могу бити сексуално активни у тој мери да због секса почињу да трпе и физичку бол. Али то их неће спречити да и даље претерују у томе.
  • Ове особе често губе контролу, а због свог понашања могу осећати стид, жаљење, немоћ и депресију. Такође, неретко воде и двоструки живот, па су у страху да ће други то открити и осуђивати их.
  • С временом, њихови апетити расту и потребно им је све више секса или све рискантнији облици интимног чина како би удовољили својим потребама. Оно што их је некад задовољавало, више неће бити довољно.

Прочтиајте још: Стари-нови ТРЕНД: Кендал Џенер и Гвинет Палтроу носе папуче какве до јуче нико не би обуо! (ФОТО)

  • Почињу да занемарују друге, баш као и остали зависници, после извесног времена губе интересовање за хобије и активности у којима су раније уживали. Вероватно ће се зато удаљити и од блиских особа.
  • Наставиће исто да се понашају без обзира на негативне последице које ће трпети. Рецимо, вараће емотивног партнера или партнерку, може се заразити неком полном болешћу, ненамерно затруднети, изгубити посао или везу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas