· · Komentara: 0
RUČAK

Nešto POTPUNO drugačije: SARME sa ŠNICLAMA i peršunom (FOTO)

Dok ne dočekamo kiseli kupus, koji je glavni sastojak za sarme, probajte sarme od svežeg kupusa i šnicli.

1604571122_snic.jpg
Foto: A. M.

Ne postoji koji ne voli sarme, kao što ne postoji čovek koga sarme ne asociraju na hladne dane.

Pročitajte još: TOPE se u ustima, podsećaju na BAKU, a recept je PROVEREN (FOTO)

Sastojci:

  • glavica svežeg kupusa
  • šnicla po osobi
  • parče šunke sa slaninom
  • crni luk
  • struk peršuna

Pročitajte još: TRADICIJA: Zašto u nedelju uveče ne bi probali KROMPIR u ČAKŠIRAMA?

Priprema:

Kratko ispržite svinjske šnicle koje ste prethodno očistili od masnoće i isekli na veličinu do pet santimetara. Kada ispržice šniclice, odložite ih na tanjir da se malo ohlade.

Ispržite crni luk sa sitno iseckanim perunom. Šunku sa slaninom isecite na tanke listove malo manje od šnicli.

Glavicu kupusa kratko skuvajte, da omekne.

Glavicu kupusa očistite spoljnih listova, a onda isecite nožem koren i nemojte ga uklanjati, jer ćete tako lakše koristiti listove. Dublju šerpu napunite vodom i čim provri ubacite glavicu kupusa, a koren neka bude odozgo. Kratko skuvajte kupus, tek da omeknu listovi. Izvadite kupus i čim se malo ohladi spremni ste da pravite sarme.

Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša

Sočne i neodoljive Foto: A. M.

Pripremite pleh ili pliću šerpu koja može da se stavi u rernu. Na dlan stavite list kupusa, pa prvo položite malu šniclu, pa parče šunke i onda kašikicom sipajte fil. Umotajte sarmu u paketić i stavite u pleh.

Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)

Sarme se u rerni kupaju oko 45 minuta, odnosno dok ne porumene. Pokrijte sarme aluminijumskom folijom da ne zagorele i osušile se.

Sarme su najukusnije kada se jedu sa pavlakom, a još su slađe kada se podgreju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.