Заборавите на пржење и гомилу уља.
Oglas
Данас спремамо пилетину на начин који ће освојити и вас и ваше укућане. Цео трик је у посебној, мирисној смеси у коју се умачу шницле, пре него што их ставите у рерну!
Проверите зашто је ово мој омиљени начин припреме!
Састојци:
- пола килограма пилећег филеа
- два јаја
- две кашике густина
- мало слатке млевене паприке
- пола кашике белог лука у праху
- једна кашика зачина по избору
- млевени бибер
- 30 мл уља
Припрема:
Исеците пилећи филе на шницле па их излупајте.
У посуду разбијте јаја, додајте две кашике густина, 30 мл уља, слатку млевену паприку, бели лук у праху, зачин и млевени бибер, па све добро измешајте да добијете хомогену смесу.
Плех обложите пек папиром. Шницле провлачите кроз смесу од јаја и ређајте их у плех.
Пеците у загрејаној рерни на 200 степени док лепо не порумене, око 35 до 40 минута. Служите уз прилог по жељи.
Пријатно!
(Бакина кухиња)
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas