Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Напитак након вежбања

НЕ БАЦАЈТЕ воду од киселих краставчића: После напорног вежбања ништа не може да парира овом напитку, ево и зашто!

Кисели краставичићи су омиљена салата многих, одлично се слажу уз готово свако јело, месо, кромпир, поврће.

1624023939_kiseli-krastavci.JPG
Фото: Инстаграм Принтсцреен
Oglas

Међутим, оно што нисте знали је и да је вода од киселих раставчића веома здрава, због чега не бисте требали да је бацате, већ је искористите у припреми салата и прилога, а ево и како.

Сирћетна течност од киселих краставца богата је електролитима па је можете попити без икаквих других додатака након напорног вежбања и тако повратити део вредних елемената које сте изгубили знојењем. Добар је и извор калијума који спречава грчење мишића. Припазите само да течност одвојите од белог лука, капра и других комадића зачина који се обично у њу стављају.

Кисели краставчићи кап нежна замена за сирће

Овај сок од киселих краставаца сматрајте нежном врстом сирћета којом можете зачинити разне врсте зелених салата, салату од кромпира и тврдо куваних јаја. Течност можете додати јогурту па направити прелив за салату или је искористити за маринаду меса. Налијте малу количину сирћетне киселине на кришке жутог лука. Тако ћете омекшати ове плодове, смањити њихову љутину и припремити их за додатак комплеснијим салатама од поврћа.

Вода од киселих краставчића мелем за коктеле

Кисела течност може послужити и за припрему необичних коктела! Сок киселих краставаца можете додати прљавом мартинију (уместо маслиновог сока који се обично ставља) или њиме "пресећи" чашицу вискија, што је постао велики тренд. На крају, сок од киселих краставаца одличан је лек и против мамурлука.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas