· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Ову намирницу ЈЕДЕМО СВАКОГ ДАНА, а она нам РАЗАРА МОЗАК

Запрепастиће вас резултати истраживања

Depositphotos_10171240_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото

Храну која је пуна шећера једемо сваки дан. Међутим, да ли знате да конзумирање храну која у себи садржи велику концентрацију шећера утиче на негативно на ваш мозак.

Прочитајте још: СВЕТОМ се шири нова епидемија: Карцином који најчешће напада жене, а нема СИМПТОМА

Истраживање на пацовима показало је застрашујуће резултате. Пацови који су били храњени шећером мање су могли да контролишу своје понашање. То значи да оно што једемо може да утиче на нашу способност да се одупремо искушењима и може бити објашњење зашто су промене исхране толико тешке за људе.

Недавна студија показала је да су људи које су редовно јели храну са високим процентом шећера имале само још већу жељу за овим намирницама, чак иако су били сити. Што га више једете, више ћете жудети за њим и рушићете своје здравље!

Због ове опасности Светска здравствена организација саветује да унос шећера ограничимо на пет процената нашег дневног уноса калорија, а то је максимум шест кашика. Просечна одрасла особа конзумира око 85 грама (20 кафених кашика дневно),  па је ово за већину велика промена исхране.

Прочитајте још: Корона се није ни завршила, стиже НОВО УПОЗОРЕЊЕ: Вреба нас ЛЕГИОНАРСКА БОЛЕСТ!

Променом режима исхране можете утицати на овај проблем. Зато већ од данас смањите дневни унос шећера и спасите свој мозак.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.