Припремите се за савршени ужитак!
Ова пита је магична комбинација хрскавих кора и свиленкастог, сочног фила од јабука и вишања. Додатак сувог грожђа даје јој посебан, богат укус. Лака је за припрему, а облик малих ролница је чини савршеном за послужење. Идеална је за после ручка, уз поподневну кафу или за изненадне госте.
Уживајте у сваком залогају!
Састојци:
- танке коре за питу
- 600 гр ренданих јабука
- 300 гр смрзнутих вишања
- 50 гр сувог грождја
- мало цимета
- 2 кашике гриза
- уље
- кисела вода
Припрема:
Изрендати јабуке додати цимет , суво грожђе. Убацити гриз па засладити по жељи. Кору раширити на сто, па поуљити и попрскати киселом водом.
Додати другу и њу исто тако и трећу па на њу разбацати рендане јабуке са сувим грожђем и распоредити по неку вишњу. Савити са стране и увити у ролат. Ређати једну до друге у плех обложен пек папиром.
Ролнице премазати уљем па их исећи на пола и још сваку на пола да добијете мање комаде. Пећи на 200 степени Ц 40 минута.
Погледајте и видео:
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО: