· · Коментари: 1
КОРОНА

Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Ако летње месеце паметно искористите, организам ћете ојачати не само пред другу епизоду ковида 19, већ и за одбрану од осталих вируса и бактерија

1594277799_2019-covid-19-corona_139523-181.jpg
Фото: Руски травар

Свет чека други талас корона вируса. Да би се ви на време припремили за другу епизоду епидемије, скупили смо најактуелније савете руских лекара и рецепте биљних чајева.

Прочитајте још: Дете лечите ЧАЈЕМ, а не знате да су НАНА и још неколико БИЉАКА ОПАСНЕ за њих

Чај Фото: Руски травар

Ковид 19 ће се сигурно да врати на јесен, и то не сам него с многобројним "пријатељима" - малим богињама, грипом и другим инфекцијама. Сваке сезоне нас нападају до 200 различитих врста вируса, али доминирају једна или две најопаснијие.

Уз ковид напашће нас и богиње, грип, инфекције...

Штавише, поједини стручњаци очекују апокалиптични сценарио с којим су се људи већ суочили за време шпанске грознице 1918-1920. године: тада је други талас епидемије однео више живота него први!

Од другог таласа шпанске грознице страдало је више људи него од првог!

Међутим, многи вирусолози су убеђени у супротно. Они сматрају да паралела са шпанском грозницом није коректна јер је у питању другачији вирус. Они кажу: основ за прецизнију прогнозу може да буде само активност предходних генерација Ковид.

Промените начин исхране Фото: Депозит

- Сви примери претходних пандемија повезаних са корона вирусом (у Кини 2002-2003. године и на Блиском Истоку 2012-2014.године) су показали потпуни нестанак ових инфекција, - каже Александр Бутенко, вирусолог руског Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију.

Празнину попуњава нов
Природа не подноси празнину: када се један вирус повуче, његово место одмах заузима други. Зато вирусолози упозоравају: морамо да будемо спремни за нову епидемију. Неће на нас атаковати само ковид него и друге инфекције. То је лоша вест, а добра је - имамо испред себе цело лето да се припремимо.
Доктор Бутенко саветују да се током лета припреми организам за јесен!

Овај доктор каже да, чак, и ако се врати, корона вирус неће бити толико опасан као у првом таласу. Према њиховом мишљењу, у већини земаља људу су већ стекли масовни имунитет.

Прочотајте још: "Ником не верујте!" Доктор Максим тврди: Да бисте победили корону, ЗАКИСЕЛИТЕ СВОЈУ КРВ

Да ли су подаци били тачни? Или умањени?

Неки наглашавају да Ковид 19 уопште није био толико смртоносан као што су многи мислили: према истраживањима Стенфорд универзитета истински број заражених короном је од  50 до 85 пута већи него што је регистровано; ако нове податке упоредите с бројем умрлих постаће јасно да су леталност вируса у почетку преувеличавали.

Биље Фото: Депозит
Лекари саветују: ојачајте организам на 7 начина

Лекари саветују: искористите ово време да ојачате свој организам. Тада вас неће угрозити никаква инфекција - нити корона, нити грип. 

  1. Свеж ваздух оснажују имунитет, а сунце ствара у организму "залихе" животно битног витамина Д који помаже у одбрани од инфекција.
  2.  Вожња бициклом, трчање, шетња у природи - било која врста физичке активности ће допринети вашем здрављу.
  3.  Ако се храните нездраво, сами отварате врата за многе болести. Аанализирајте свој мени: да ли је вам храна разноврсна, свежа, пуна витамина и минерала?
  4.  Ако имате неку хроничну болест - немојте да је занемарите.
  5. Оставите цигарете
  6. Осмех продужава живот. Стрес негативно утиче на одбрамбени систем организма.
  7. Задржите добре навике: перите руке, носите маске...

Прочитајте још:  У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

10 рецепата за биљне чајеве за превенциу инфекција и јачање имунитета прочитајте у штампаном издању РУСКОГ ТРАВАРА.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.