· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

Све ПРЕДНОСТИ хладне воде за кожу! Примените ове савете и видећете НЕВЕРОВАТНЕ резултате

Будите неговане и лепе и кожа ће вам бити захвална.

1609835546_Depositphotos_97747228_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Током топлих месеци, за умивање често користимо хладну воду, док зими то није случај, јер нам прија нешто што ће нас угрејати. Ипак, након ових савета стручњака, можда променимо навике, јер сви знамо да за лепоту некад вреди мало истрпети.

Прочитајте још: Пет ствари које дерматолози увек раде пре спавања за ЛЕПШУ КОЖУ, а препоручују их свима

Удобно се сместите и хватајте белешке. И, наравно, не заборавите да хладну воду комбинујете са другим козметичким препаратима, како бисте постигли што бољи ефекат.

1. Поправља циркулацију

Хладна вода подстиче стезање крвних судова, чиме тело одржава температуру. Поред тога, крв боље струји, и тиме прошишћава кожу.

Фото: Депозит

2. Подстиче стварање колагена и еластина

Ово је веома важно, јер се старењем овај процес успорава. Међутим, умивањем хладном водом, кожа лица успева да задржи чврстоћу и еластичност.

Прочитајте још: Направите сами: Једноставна маска за чишћење лица

3. Тонира кожу

Претходне две благодети хладне воде за кожу значе да је лице глаткије, дубински хидрирано и тонирано. А сви желимо да кожа што дуже буде затегнута и без мртвих ћелија, зар не?

Фото: Депозит

4. Спречава упале

Бољи проток крви значи да је мања могућност да дође до црвенила и упала. Ово се одражава и на бољи изглед подочњака. Савет је да се понекад одради и масажа лица.

Прочитајте још: Нега лица након 35. године: Шта обавезно треба да постане рутина?

Када је реч о корацима, које је добро следити, ујутру оперите лице хладном водом, затим очистите тоником или производом који користите, а затим поново попрскајте хладном водом.

Са друге стране, када се туширате хладном водом, побољшавате квалитет коже, и смањујете појаву стрија и целулита. На почетку треба поквасити стопала, а затим подизати туш ка лицу, и то неколико пута, у трајању од 15 секунди, а онда можете и до 2 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.