Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOŽE

Sve PREDNOSTI hladne vode za kožu! Primenite ove savete i videćete NEVEROVATNE rezultate

Budite negovane i lepe i koža će vam biti zahvalna.

1609835546_Depositphotos_97747228_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Tokom toplih meseci, za umivanje često koristimo hladnu vodu, dok zimi to nije slučaj, jer nam prija nešto što će nas ugrejati. Ipak, nakon ovih saveta stručnjaka, možda promenimo navike, jer svi znamo da za lepotu nekad vredi malo istrpeti.

Pročitajte još: Pet stvari koje dermatolozi uvek rade pre spavanja za LEPŠU KOŽU, a preporučuju ih svima

Udobno se smestite i hvatajte beleške. I, naravno, ne zaboravite da hladnu vodu kombinujete sa drugim kozmetičkim preparatima, kako biste postigli što bolji efekat.

1. Popravlja cirkulaciju

Hladna voda podstiče stezanje krvnih sudova, čime telo održava temperaturu. Pored toga, krv bolje struji, i time prošišćava kožu.

Foto: Depozit

2. Podstiče stvaranje kolagena i elastina

Ovo je veoma važno, jer se starenjem ovaj proces usporava. Međutim, umivanjem hladnom vodom, koža lica uspeva da zadrži čvrstoću i elastičnost.

Pročitajte još: Napravite sami: Jednostavna maska za čišćenje lica

3. Tonira kožu

Prethodne dve blagodeti hladne vode za kožu znače da je lice glatkije, dubinski hidrirano i tonirano. A svi želimo da koža što duže bude zategnuta i bez mrtvih ćelija, zar ne?

Foto: Depozit

4. Sprečava upale

Bolji protok krvi znači da je manja mogućnost da dođe do crvenila i upala. Ovo se odražava i na bolji izgled podočnjaka. Savet je da se ponekad odradi i masaža lica.

Pročitajte još: Nega lica nakon 35. godine: Šta obavezno treba da postane rutina?

Kada je reč o koracima, koje je dobro slediti, ujutru operite lice hladnom vodom, zatim očistite tonikom ili proizvodom koji koristite, a zatim ponovo poprskajte hladnom vodom.

Sa druge strane, kada se tuširate hladnom vodom, poboljšavate kvalitet kože, i smanjujete pojavu strija i celulita. Na početku treba pokvasiti stopala, a zatim podizati tuš ka licu, i to nekoliko puta, u trajanju od 15 sekundi, a onda možete i do 2 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas