· · Коментара: 0
СЛАТКО

Традиција у тањиру: Направите здраве и сочне ТУФАХИЈЕ (РЕЦЕПТ)

Туфахија значи "кувана јабука филована орасима", а код нас су стигле са турским освајачима.

1610704285_Depositphotos_361543438_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Да ли је туфахија турско или арапско јело - питање је на које до данас не постоји поуздан одговор. Једно је сигурно - изузетно су укусне и здраве.

Прочитајте још: Ово ћете волети: ШУФНУДЛЕ са жалфијом на бутеру - прсте да полижете!

Фото: Пиксабеј

Састојци:

  • 5 јабука
  • 120 г ораха
  • 40 г сувих кајсија
  • 40 г сувог грожђа
  • 2 поморанџе
  • кашичица цимета
  • 200 мл слатке павлаке
  • екстракт ваниле
  • 2 кашичице шећера
  • мало путера

Припрема:

Суво грожђе, кајсије и половину ораха ситно исецкајте, помешајте са шећером, циметом, соком од једне поморанџе и две капи екстракта ваниле. Опраним јабукама исеците горњи део, оставите као поклопац, кашичицом издубите средину и нафилујте исецканим воћем.

Јабуке мало премажите путером, па их поређајте у посуду премазану путером и пеците у рерни на 200 степени око 40 минута. Умутите шлаг од слатке павлаке, додајте сок од друге поморанџе, остатак исецканих ораха и мало екстракта ваниле, па умутите.

Прочитајте још: Како да за ДЕСЕТ минута одрадите пун тренинг као позната МАНЕКЕНКА

Печене јабуке поспите шећером у праху и сервирајте са шлаг кремом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.