Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Здравствени симптоми које НИКАДА не бисте смели игнорисати - од неспретности до болова у вилици!

Докторка Мишела Соренсен открила је уобичајене симптоме који би могли бити озбиљни.

1610180391_Depositphotos_128045902_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Рекла је да наизглед безазлене жалбе могу упозорити на основно стање; болови у вилици заправо могу бити знак срчаног удара; неспретност може бити претеча можданог удара или других болести у мозгу, рекла је она.

Прочитајте још: Ово је разлог: Ево због чега се неке жене стиде својих ногу

Бол у вилици може бити први знак упозорења за озбиљна стања попут рака и срчаног удара, упозорио је лекар. Мишела Соренсен саветује жене како да примете неке опасне симптоме и да се одмах обрате лекару опште праксе. Др Соренсен је рекла да су наизглед безазлене болести често знакови упозорења који се крију пред очима: упорна жеђ је рани знак дијабетеса, тупа бол у лицу знак срчаног удара и сув кашаљ препознатљив симптом астме.

Позвала је жене да буду посебно опрезне у вези са променама пробаве, а надимање и затвор су међу ретким симптомима рака јајника које је ноторно тешко дијагностиковати. - Ако сте приметили промену на свом телу, чак и ако сте сигурни да је то само зато што сте уморни или истрошени, немојте то занемарити - нико не познаје ваше тело боље од вас - рекла је докторка.

Бол у вилици

Иако срчаним нападима обично претходи огромно стезање у грудима, др. Соренсен каже да неки - посебно пацијенти са дијабетесом - не осећају ништа осим бола у глави. Сензација је обично тупа бол који се протеже дуж лица и доле у ​​руку - објаснила је др Соренсен. - Заиста је важно не занемарити - рекла је.

Прочитајте још: Изгубила битку са короном: Докторка Соња Ракочевић преминула у 48. години

Промене у пробави

- Промене у текстури, учесталости и раду црева које трају дуже од неколико дана треба пријавити лекару ради скрининга на рак дебелог црева - рекла је др. Такође је важно проверити надимање и затвор, чак и ако сте прегледани последњих месеци.

Неспретност

Неспретност може бити претеча можданог удара или других болести у мозгу - рекла је др Соренсен. Суптилне знакове попут понављаног испуштања ствари, губитка потпуне контроле над ногама и борења да ходате у правој линији навела је као потенцијални разлог за забринутост ако наставе.

Прочитајте још: Не постоји лек за МУЦАЊЕ и нико му не зна прави узрок

Необјашњив губитак килограма

Иако је губитак килограма дијетом и вежбањем разлог за славље, др Соренсен каже да је нагли губитак килограма често знак да се ваше тело бори против инфекција или нечег злокобнијег. - Губитак од више од пет процената ваше телесне тежине у размаку од четири до осам недеља, без икаквих промена у начину живота, треба проверити код лекара како би се искључила аутоимуна стања или малигни тумори попут рака - саветује је др Соренсен.

Упоран ноћни кашаљ

- Благи, али упорни кашаљ који се јавља касно увече мало је познати симптом астме - открила је др. Кашаљ је обично сув, рекла је, и треба га проверити како би се спречило дуготрајно оштећење плућа.

Прочитајте још: "Велика трагедија која ме је много потресла": Др Грујичић саопштила ПОРАЖАВАЈУЋЕ ВЕСТИ

Отежано дисање

Краткоћа даха може бити знак да једноставно нисте способни, али такође може бити и рано упозорење на анемију, смањени ниво црвених крвних зрнаца који транспортују кисеоник по телу. - Ако га немате довољно, то је као да све време на великој надморској висини - рекла је. Најчешћи узроци анемије су недостатак витамина Б12 и гвожђа, који је раширен код жена у репродуктивном добу због месечног губитка менструалне крви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas