Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛУБЕНИЦА

Постоји НАЧИН да очистите лубеницу од семенки за само ДВА МИНУТА - саме ОТПАДАЈУ!

Предлажемо вам савршен начин за чишћење лубенице и одстрањивање коштица за само два минута!

1596276310_Depositphotos_12617501_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Најпре лубеници одсеците крајеве, као када чистите тиквицу. Потом је усправите и ширим, оштрим ножем уклоните кору.

Прочитајте још: ПЕТ начина како да УКЛОНИТЕ МРЉЕ од ВИНА: Све што вам је ПОТРЕБНО већ ИМАТЕ У КУХИЊИ

Тако очишћено поврће (да, да, лубеница је управо то) поново положите, вертикално преполовите, усправите сваку полутку и исеците је на шните дебљине прста. Свако парче ће на средини имати коштице. Једноставно га пресавијте на том делу и оне ће остати на рубу сваке половине.

Ножем пређите преко семеки и оне ће одмах испасти. Поновите поступак на свим парчићима. Затим исеците румене шните на комаде жељеног облика и величине и уживајте.

Жути шећер Фото: Депозит

Растресите стврднути шећер

Комшиница пије слатку кафу. Убацује кашичицу у посуду са шећером, сипа га у кафу, промеша, па схвати да би могла да дода још мало. Сутрадан ваша ћерка мокром кашичицом, тек извађеном из лимунаде, посеже за шећером из исте чинијице. И - ето грудвица.

Бели кристал шећер се лако стврдне, а шути још више.

Бели кристал шећер врло се лако стврдне на овај начин, а смеђем није потребно чак ни то, јер је веома осетљив на влагу. Згрудва се зачас. Ево неколико трикова којима ћете га вратити у првобитно стање.

Прочитајте још: ЧЕКАМО их годину дана: Направите за 20 минута КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА (ФОТО)

Шећер ћете "омекшати" тако што ћете га сипати у чврсто затворену кесу, у коју сте претходно ставили кришку свежег хлеба или јабуку. Након неколико сати грудвице ће се "растрести". Овај савет важи за све врсте шећера, а само смеђи чувајте у фрижидеру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas