Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

ТРИ СТВАРИ које треба да променимо како бисмо смањили стрес и нервозу

У сваком дому постоји део куће или одређени простор који се понекад нађе у нереду.

1621970520_Depositphotos_194632372_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, када је тај хаос део ваше свакодневице, онда се може негативно одразити на ментално здравље.

Стога,психолог Џениша Шах открива на шта треба посебно да обратите пажњу.

Физички неред

Реч је о нереду који можемо описати као гомилу нереда који се налази у комодана, ормарима, на пулту... Врло често се догађа да на таквим местима људи непотребно гомилају ствари. Такође, физички неред могућ је и на послу. На пример, радни сто вам је препун нагомиланим фасциклама, папирима, непотребним прибором за писање, књигама које вам нисте и нећете прочитати.

Прочитајте још: САМО ЈЕДНО ПИТАЊЕ је довољно да откријете са каквом особом разговаре

Разлози због којих дозвољавамо да се такав неред повећава је опажени недостатак времена и у доста случајева, јер немате одређено место за ствари или неред који гомилате. Истраживања показују да трајни поремећај у вашој околини може негативно утицати на вашу способност фокусирања и обраде информација. Неуронаучници с Принцетона показали су да физички неред у вашој околини 'моли' за вашу пажњу, што појачава стрес.

Емоционални неред

Потискивање емоција, неуспеси, нерешени проблеми, односи или било која друга осећања која држите у себи, доводе до емоционалног нереда.

Последица тога је често немогућност препознавања својих емоција које гајите према себи и немогућност изражавању осећања према другима. Победите страх и фокусирајте се на садашњост.

Прочитајте још: Зашто говоримо "НАЗДРАВЉЕ" када неко кине?

Немојте да осуђујете себе ни друге, већ искажите шта осећате.

Дигитални неред

Уколико скупљате непотребне дигиталне датотеке попут мејла, фотографија, докумената, онда сте суочени с дигиталним нередом. Овај ниво нереда врло често може довести до тескобе, а затим и до стреса.

Дигитални неред даје лажан осјећај сигурности. Увек мислимо да ћемо тако нешто лакше пронаћи и сачувати, а тиме заправо само гомиламо и гомиламо податке, због чега постајемо нервознији, објаснила је.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas