Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
дијета

Ако желите да СМРШАТЕ: ЧЕТИРИ САВЕТА за губитак килограма ЗА СЕДАМ ДАНА

Како се пролеће ближи, почиње да нам смета вишак килограма које смо добили током празника

1646990142_fruit-gaafdf9495_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Да бисте брже изгубили килограме, решење није да се по сваку цену одрекнете свих угљених хидрата и аутоматски смањите оброке. Акценат би требало да буде на сузбијању "лоших навика" које смо развили сви у мањој или већој мери.

Осим ових савета који се тичу исхране, постићи ћете оптималне резултате уколико у процес мршављења укључите и редовну физичку активност од око пола сата дневно.

1. Редукујте уношење хлеба

За хлеб сте вероватно милион пута чули да није баш најбољи пријатељ витке линије. То не значи да бисте у потпуности требало да га избаците, али можете га јести само за доручак у разумној мери. Уместо хлеба можете користити тортиљу или здравије замене за бели хлеб попут ражаног, безглутенског хлеба или хлеба од проклијалих зрна. У куповини обратите пажњу на састојке.

Прочитајте још: Зашто је КЕТО ДИЈЕТА најгора дијета коју можете започети? Шта је то КЕТО ГРИП?

2.  Не прескачите доручак

Добар део популације прави грешку прескачући доручак. Он је најбитнији оброк у току дана и важно је да буде редован и обилан. Доручак је важна база, а уколико немате времена, можете појести овсену кашу или јаја која су сјајан извор протеина. Заблуда је да ћете смршати уколико прескочите доручак јер не осећате глад, а то су потврдила и бројана истраживања.

Фото: Пинтерест

3. Укините шећер

Општепознато је да шећери нису баш идеална опција за здравље нашег организма, тако да би требало његово уношење свести на минимум. Ако су вам само слаткиши пали на памет, преиспитајте се још једном! Осим што много индустријски прерађених производа садржи шећер и кафа може представљати проблем. Рецимо, уколико конзумирате 3 шоље кафе дневно и додајете бели шећер и пуномасно млеко, калорије које сте унели ће рапидно скочити. Обратите пажњу на проценат масноће млека које купујете, али и на шећер - користите стевију, смеђи шећер или неку другу здравију замену.

Прочитајте још: За витко и затегнуто тело потребан вам је само - ЈАСТУК! Испробајте ових 9 једноставних вежби које ћете обожавати

4. Више поврћа

Можда ће вам звучати као клише да треба јести више поврћа, али благодети које оно доноси за наш организам су непроценљиве. Поврће обилује витаминима А, Ц, Б, Е, К, минералима, као и влакнима која су неопходна за нормално функционисање нашег дигестивног тракта. Пронађите поврће које вам се највише свиђа и грицкајте га уместо чипса. Поред тога, пијте доста воде.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas