Oglas
· · Komentari: 0
dijeta

Ako želite da SMRŠATE: ČETIRI SAVETA za gubitak kilograma ZA SEDAM DANA

Kako se proleće bliži, počinje da nam smeta višak kilograma koje smo dobili tokom praznika

1646990142_fruit-gaafdf9495_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Da biste brže izgubili kilograme, rešenje nije da se po svaku cenu odreknete svih ugljenih hidrata i automatski smanjite obroke. Akcenat bi trebalo da bude na suzbijanju "loših navika" koje smo razvili svi u manjoj ili većoj meri.

Osim ovih saveta koji se tiču ishrane, postići ćete optimalne rezultate ukoliko u proces mršavljenja uključite i redovnu fizičku aktivnost od oko pola sata dnevno.

1. Redukujte unošenje hleba

Za hleb ste verovatno milion puta čuli da nije baš najbolji prijatelj vitke linije. To ne znači da biste u potpunosti trebalo da ga izbacite, ali možete ga jesti samo za doručak u razumnoj meri. Umesto hleba možete koristiti tortilju ili zdravije zamene za beli hleb poput ražanog, bezglutenskog hleba ili hleba od proklijalih zrna. U kupovini obratite pažnju na sastojke.

Pročitajte još: Zašto je KETO DIJETA najgora dijeta koju možete započeti? Šta je to KETO GRIP?

2.  Ne preskačite doručak

Dobar deo populacije pravi grešku preskačući doručak. On je najbitniji obrok u toku dana i važno je da bude redovan i obilan. Doručak je važna baza, a ukoliko nemate vremena, možete pojesti ovsenu kašu ili jaja koja su sjajan izvor proteina. Zabluda je da ćete smršati ukoliko preskočite doručak jer ne osećate glad, a to su potvrdila i brojana istraživanja.

Foto: Pinterest

3. Ukinite šećer

Opštepoznato je da šećeri nisu baš idealna opcija za zdravlje našeg organizma, tako da bi trebalo njegovo unošenje svesti na minimum. Ako su vam samo slatkiši pali na pamet, preispitajte se još jednom! Osim što mnogo industrijski prerađenih proizvoda sadrži šećer i kafa može predstavljati problem. Recimo, ukoliko konzumirate 3 šolje kafe dnevno i dodajete beli šećer i punomasno mleko, kalorije koje ste uneli će rapidno skočiti. Obratite pažnju na procenat masnoće mleka koje kupujete, ali i na šećer - koristite steviju, smeđi šećer ili neku drugu zdraviju zamenu.

Pročitajte još: Za vitko i zategnuto telo potreban vam je samo - JASTUK! Isprobajte ovih 9 jednostavnih vežbi koje ćete obožavati

4. Više povrća

Možda će vam zvučati kao kliše da treba jesti više povrća, ali blagodeti koje ono donosi za naš organizam su neprocenljive. Povrće obiluje vitaminima A, C, B, E, K, mineralima, kao i vlaknima koja su neophodna za normalno funkcionisanje našeg digestivnog trakta. Pronađite povrće koje vam se najviše sviđa i grickajte ga umesto čipsa. Pored toga, pijte dosta vode.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas