· · Коментари: 0
тренинг

Идеје за ВЕЖБАЊЕ на отвореном: Искористите све могућности

Трчање, склекови, трбушњаци напољу? Могуће је. Погледајте идеје за тренинг на отвореном које смо припремили за вас.

1605090179_Depositphotos_14834249_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Нема места изговорима уколико сте одлучили да поведете рачуна о здрављу. Ветар и ниске температуре не треба да вам буду препрека, јер многи стручњаци тврде да тренинг на отвореном током хладнијих месеци има бројне психолошке и телесне предности.

Осим што сагоревате калорије, упијате витамин Д који зими многима недостаје. Он је врло важан за имуни систем, али и за здравље мишића и костију. 

Обуците се слојевито и водите рачуна да се не знојите превише, а посебно је важно да се што пре пресвучете ако је одећа мокра.

Прочитајте још: АКТИВНИ ВИКЕНД: Повећајте енергију и расположење ТРЕНИНГОМ ЗА ЦЕЛО ТЕЛО са нашим тренером Маријом (ВИДЕО)

Баците се на стазу

Можете да одете до оближње школе или парка како бисте обавили кардио тренинг. Оваква врста тренинга поспешује циркулацију, варење, затеже стомак, а погодан је и за сагоревање калорија.

Фото: Депосит

Искористите лишће

Рукама захватите хрпу сувог лишћа па је подигните увис и баците снажно на под. То је покрет сличан оном који у теретани обично изводите са медицинком. Користите сопствфену телесну тежину и тако развијате горњи и доњи део тела. Лишће је лагано, па ћете уложити више напора да га лансирате на под.

Трчање по снегу

Шетање по снегу у току зимских месеци може повољно утицати на развој мишића ногу. Заправо, снег представља отпор вашем телу, а ви превазилазећи тај отпор јачате мускулатуру доњег дела тела.

Клупа као реквизит

Обична клупа у парку може бити одлична справа за склекове и пропадања. 

Фото: Депосит

Прочитајте још: Доручак који брише килограме! Прилагодите га себи и направите ЧУДА

Теретане на отвореном

Већина паркова поседује реквизите за вежбање, тачније теретане на отвореном, у којима можете вежбати одређене групе мишића. Оне често имају справе идентичне као и затворене теретане, па можете вежбати мишиће и горњег и доњег дела мускулатуре. То су веома погодна места јер сте на отвореном, дишете свеж ваздух и притом вежбате.

С обзиром на то да се током зимских месеци мање крећете, проводите више времена код куће, искоритите то време за вежбање и своје здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.