Oglas
· · Komentari: 0
trening

Ideje za VEŽBANJE na otvorenom: Iskoristite sve mogućnosti

Trčanje, sklekovi, trbušnjaci napolju? Moguće je. Pogledajte ideje za trening na otvorenom koje smo pripremili za vas.

1605090179_Depositphotos_14834249_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nema mesta izgovorima ukoliko ste odlučili da povedete računa o zdravlju. Vetar i niske temperature ne treba da vam budu prepreka, jer mnogi stručnjaci tvrde da trening na otvorenom tokom hladnijih meseci ima brojne psihološke i telesne prednosti.

Osim što sagorevate kalorije, upijate vitamin D koji zimi mnogima nedostaje. On je vrlo važan za imuni sistem, ali i za zdravlje mišića i kostiju. 

Obucite se slojevito i vodite računa da se ne znojite previše, a posebno je važno da se što pre presvučete ako je odeća mokra.

Pročitajte još: AKTIVNI VIKEND: Povećajte energiju i raspoloženje TRENINGOM ZA CELO TELO sa našim trenerom Marijom (VIDEO)

Bacite se na stazu

Možete da odete do obližnje škole ili parka kako biste obavili kardio trening. Ovakva vrsta treninga pospešuje cirkulaciju, varenje, zateže stomak, a pogodan je i za sagorevanje kalorija.

Foto: Deposit

Iskoristite lišće

Rukama zahvatite hrpu suvog lišća pa je podignite uvis i bacite snažno na pod. To je pokret sličan onom koji u teretani obično izvodite sa medicinkom. Koristite sopstvfenu telesnu težinu i tako razvijate gornji i donji deo tela. Lišće je lagano, pa ćete uložiti više napora da ga lansirate na pod.

Trčanje po snegu

Šetanje po snegu u toku zimskih meseci može povoljno uticati na razvoj mišića nogu. Zapravo, sneg predstavlja otpor vašem telu, a vi prevazilazeći taj otpor jačate muskulaturu donjeg dela tela.

Klupa kao rekvizit

Obična klupa u parku može biti odlična sprava za sklekove i propadanja. 

Foto: Deposit

Pročitajte još: Doručak koji briše kilograme! Prilagodite ga sebi i napravite ČUDA

Teretane na otvorenom

Većina parkova poseduje rekvizite za vežbanje, tačnije teretane na otvorenom, u kojima možete vežbati određene grupe mišića. One često imaju sprave identične kao i zatvorene teretane, pa možete vežbati mišiće i gornjeg i donjeg dela muskulature. To su veoma pogodna mesta jer ste na otvorenom, dišete svež vazduh i pritom vežbate.

S obzirom na to da se tokom zimskih meseci manje krećete, provodite više vremena kod kuće, iskoritite to vreme za vežbanje i svoje zdravlje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas