Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
физичка активност

Како ХОДАЊЕ утиче на мршављење? Ево колико би требало да будемо активни

Када је реч о стратегији вежбања за мршављење, ходање је у том смислу потцењено. Време је да се то промени.

1633096438_Depositphotos_14939117_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Постоји много ствари које подржавају ходање, укључујући и то да не морате носити ствари од спандекса, не морате ићи у посебну теретану да бисте то урадили. Уз то, не само да можете да смршате на тај начин, већ што више тежите, лакше ћете изгубити килограме.

Да би вам ходање заиста помогло у напорима да смршате, имајте на уму неколико ствари.

Ходање и мршављење

Учините више него што радите сада

Не постоји чаробна формула за то колико корака, миља или сати морате да прођете да бисте изгубили тежину коју желите. Од почетка је кључ учинити више него што радите сада. Ако имате посао где сте цео дан на ногама, морате да радите више од тога. Али ако имате седећи посао, шетња сваке вечери након вечере може показати праве резултате.

Прочитајте још: Вежбајте са траком, јер се за кратко време обликује фигура

Пуно се говори о достизању 10.000 корака дневно из здравствених разлога. Ипак, прво одредите своју основну линију. Ако сваког дана пређете само 3.000 корака, немојте покушавати да следећег дана направите 10.000. Циљајте 5.000 сваког дана недељу дана. Следеће недеље идите на 7.000.

Погурајте се мало

Најбољи начин да истопите килограме је да се изазовете интервалима – периодима бржег ходања протканим периодима споријег ходања. Истраживање је открило да интервални шетачи губе више на тежини од људи који стално иду истом брзином. Наравно, ако заиста желите да промените структуру свог тела, потребно је да додате вежбе снаге. Не заборавите и да контролисање стреса, сна и хране такође доприноси мршављењу.

Нека то буде ваша ствар

У почетку не морате да ходате сат времена да бисте смршали (мада је добро радити на томе), али важно је стећи навику да ходате сваки дан. Нека то буде део ваше дневне рутине – нешто што радите чак и без размишљања о томе – чак и ако ходате само 10 или 15 минута неким данима у недељи. Ходајте где год можете, паркирајте аутомобил даље од продавнице, на пример, и идите степеницама, а не лифтом.

Пронађите брдо

Ходање по нагибу повећава број откуцаја срца и помаже у активирању глутеуса, квадрицепса и листова. У зависности од нагиба, можете постићи сличне предности као трчање без додатног оптерећења зглобова.

Повећајте број откуцаја срца

Иако не морате да трчите, повећање брзине ходања може сагорети више калорија јер повећава број откуцаја срца. Али не брините, нема потребе за спринтом – можете добро вежбати ако ходате умерено интензивним темпом.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Игноришите митове и олакшајте ходање

Ручни тегови помажу вам да сагорите више калорија. Али, оно што заиста раде је да чине да спорије ходате, што поништава било какву корист од прекомерне тежине.

Да бисте ишли брже, правите дуже кораке. Управо супротно! Да бисте ишли брже, морате да скратите корак и направите више корака у минути. Када предалеко испружите стопало испред себе, добијате већи утицај на колена и кукове, а стопало делује као кочница. Да бисте се навикли да скратите кораке, пребројте колико корака направите у минути (или 30 секунди, ако вам ум брзо лута) током интервала брзине. Затим покушајте да наредних минута предузмете више корака од тога.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas