Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЖБАЊЕ

ЛЕГИОНАР, медицинка и планинар: Ко ради ове 3 вежбе има ТЕЛО да се позавиди

Вежбате и немате много масних наслага, али морате знати да нису све масти на стомаку исте.

1610271885_Depositphotos_361741430_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Затегнут стомак увек је спољни знак да одржавате кондицију и водите рачуна о томе шта једете. Осим што лепо изгледа, он вас чини јачим и мање склоним повредама.

Прочитајте још: Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)

Поткожне су углавном безопасне, али зато обратите пажњу на висцеларне, односно оне које се формирају око органа и, доказано је, повећавају ризик од срчаних болести, дијабетеса и канцера. Ако сте прво помислили на бескрајно понављање чувених трбушњака, знајте да грешите. Резултати једне студије показали су да вежбање трбушњака унедоглед неће утицати на масти наталожене у пределу стомака - само ће вам помоћи да ојачате мишиће.

Ометају хормоне, али...
Лоша вест је да оне могу да ометају хормоне који контролишу апетит, расположење и рад мозга. А добра вест је да можете да их се отарасите, уз помоћ вежби.

Зато, да бисте их се отарасили, мораћете да смањите проценат масти у целом телу. Уз ове вежбе, које су комбинација покрета целог тела и уз које ћете оставити много зноја на паркету, можда нећете одмах почети да их “топите”, али ћете у догледно време бити задовољни резултатима.

Прочитајте још: Најважнија новогодишња одлука: ШЕТАЈТЕ, шетајте и растежите се на 4 начина

“Ударање “медицинком”

Ако нисте користили “медицинку” још од средње школе, много сте пропустили. Централни део тела је ваш центар снаге, тако да извођење експлозивних покрета као што је ударање медицинском лоптом, захтева ангажовање свих ваших мишића, од врата до кукова, и то истовремено. А ако убрзате темпо и покренете лопту са више снаге и брзине, убрзаћете пулс и сагорети озбиљну количину масти са стомака. За то вам је довољна “медицинка” од три килограма.

- Држите лопту изнад главе. Ноге су раздвојене у ширини рамена.

- Ударите њоме о под што јаче можете. Ухватите је кад одскочи и поновите.

Прочитајте још: Како се ослободити бола у мишићима после вежбања? Три ефикасна решења која ће вам помоћи да се решите УПАЛЕ

"Планинар"”

Ову вежбу чини тешком то што горњи део тела мора да ради са сто одсто капацитета како би тело било стабилно и право сваки пут када одигнете стопала са пода. Да би била делотворна, током 20 секунди урадите што више понављања, потом се одмарајте десет секунди и све понављајте четири минута.

- Наместите се у положај за склекове, тако да тело буде право од главе до стопала. То је почетна позиција.

- Подигните десно стопало са пода, а лево колено истовремено гурајте ка грудима. Десном ногом куцните по поду, а затим се вратите у почетни положај. Наизменично, што брже, мењајте ноге при сваком понављању.

Прочитајте још: Време је за нове одлуке: ГОДИНУ ЗАПОЧНИТЕ ВЕЖБАМА са тренером Маријом (ВИДЕО)

Не будите лењи Фото: Депозит

“Легионар”

Експлозивна вежба “легионар” која активира све мишиће, од главе до пете, подразумева прелазак из положаја склека у скок и повратак у положај склека. Студија Америчког колеџа за спортску медицину открила је да десет понављања ове вежбе убрзава метаболизам као и полуминутни спринт, тако да уз помоћ ње можете брзо да сагорите масноће на стомаку.

- Станите тако да ноге буду раширене у ширини рамена.

- Спуштајте тело док дланови не буду на поду, такође у ширини рамена.

- Забаците ноге уназад, направите склек, па брзо вратите ноге до дланова и усправите тело, поскочивши. То је једно понављање.

Прочитајте још: МЛАДИ ПАЗИТЕ: Алкохол ГОЈИ више и од брзе хране

Искорак са тегом изнад главе

Дижите тег изнад главе док радите искорак, и видећете како ћете затегнути централни део тела. Сви мишићи трупа морају да раде заједно како би се тежина тега задржала тачно изнад главе. Тако ће се активирати и леђа и задњица, јер погрбљена рамена и слаб глутеус такође доприносе томе да стомак буде испупчен.

- Узмите два пара тегова, од лакших до оних средње тежине. Подигните их изнад главе тако да дланови буду окренути један ка другом.

- Избаците ногу напред у положај искорака, застаните, па онда ногу која је позади привуците напред како би стопала била једно крај другог. Смењујте ноге приликом искорака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas