Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Слатки КРОМПИР је добар за срце, а одличан за НОВЧАНИК

Батат је слатки кромпир, може бити жут, наранџаст или црвен, а важи за веома корисну намирницу.

1612348825_yam-2006312_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Слатки кромпир познат и под називом батат у највећој мери садржи витамине Б комплекса и то нарочито Б6. Као најпознатији витамин који утиче на здравље срца и крвних судова, због свог утицаја на ниво хомоцистеина, батат постаје део јеловника који се препоручује срчаним болесницима али свакако и као превентива.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Батат је изуезтно здрав. То је савршена намирница за дијабетичаре, јер је ниског гликемијског индекса. Препоручује се и у исхрани деце и спортиста, пошто даје енергију, довољно витамина и минерала.

Батат Фото: Депозит
Гајење батата доноси одличну зараду!

Као што смо рекли, одличан је за срчане болеснике пошто штити организам од срчаних тегоба и, што је још важније, зачепљења крвних судова. Побољшава функционисање мозга и подстиче пробаве.

Батат се може испржити као обичан кромпир. Може да се једе и куван, али боље је да слатки кромпир скувати на пари него у води.

Прочитајте још: Плашили су нас јајима, а сада признају да су ПОГРЕШИЛИ! Ево шта је права ИСТИНА

Батат је тропска биљка, али одлично успева и у Србији Узгајивач код Шапца је први покренуо производњу батата, а принос по хектару је 25 тона! Килограм батата кошта и по 450 динара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas