Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Зашто БАНАНЕ треба јести увече и које су идеалне за ДИЈАБЕТИЧАРЕ?

Банане су пуне су калцијума и магнезијума, а то је један од главних разлога зашто је добро јести банану пре спавања.

1614177521_Depositphotos_23460924_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Помажу у опуштању мишића и доприносе квалитетнијем сну. Такође, природни угљени хидрати у бананама помажу да се смањи ниво глукозе у крви, а то помаже да утонете у сан отприлике сат након конзумације.

Прочитајте још: Лековити матичњак: Лечи главобољу, несаницу, а добар је и за женске проблеме!

Осим тога, банане су одличан извор триптофана. Ова есенцијална аминокиселина помаже у производњи серотонина у телу који природно смирује тело и помаже да заспимо.

Фото: Депосит

Какве банане је најбоље да једемо?

Што је банана зрелија то се скроб у њој више претвара у шећер. Управо скроб је одговоран за дужи осећај ситости. Истраживања показују да недовољно зреле банане садрже 80 до 90 посто угљених хидрата који се, како банане сазревају, мењају у слободне шећере. Зато људи који пате од дијабетеса треба да једу оне које су мање зреле.

Такође, зреле банане се лакше варе па су зато бољи избор за појединце који имају проблема с пробавом.

Прочитајте још: Сви смо чули за сок од ЦЕЛЕРА, а да ли знате које су његове здравствене користи?

Трећа категорија су врло зреле банане које су на деловима постале смеђе. Оне су препуне шећера који је настао од скроба, али су и препуне антиоксиданса који штите тело од слободних радикала, успоравају старење, снижавају ниво холестерола, смањују ризик настанка рака, штите срце и крвне судове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas