Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Руски чај који ЛЕЧИ СВЕ БОЛЕСТИ! Чак су га и ЕНГЛЕЗИ усвојили за лечење

Такозвани копорски чај је био омиљени напитак у Русији, а извозио се и у европске земље, где је био цењен и где су га звали „руски чај“.

1603964716_ruski-caj.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Прави руски чај травари у Сибиру већ неколико векова уназад користе као најделотворније средство за лечење свих болести. Овај чај није оно што се у комерцијалне сврхе назива руским чајем, а у ствари је реч о црном или кинеском чају. 

Такозвани копорски чај је био омиљени напитак  у Русији, а извозио се и у европске земље, где је био цењен и где су га звали „руски чај“.

Прочитајте још: ЛИДИЈА Сурина, ЧУВЕНА траварка са УРАЛА, каже: Ако желите ДУБОКУ СТАРОСТ пијте 6 МОЋНИХ БИЉАКА

Оригинални, лековити руски чај назива се копорски чај и сачињен је од листова дивље, самоникле лековите биљке кипровине, познатој и под називом врбица, врбовица (лат. Епилобиум ангустифолиум). Ова биљка расте слободно у природи на подручјима северније сибирске климе.

Кипровина је дивља, зељаста и једногодишња биљка  прилагођена оштрим климатским условима, какви су у Сибиру. Руски чај сачињен од уситњених лековитих делова биљке назива се још и Иван чај. Од давнина је познат захваљујући лековитим својствима. Такозвани копорски чај је био омиљени напитак  у Русији, а извозио се и у европске земље, где је био цењен и где су га звали „руски чај“. 

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Рецепт за припрему чаја
Са 250 милилитара вреле воде прелири једну кафену кашичицу чаја, загревати до 70 степени , мало пре кључања. Након тога склонити напитак са рингле и оставити 5 минута, па процедити процедити. Пити пола сата пре јела. Може се пити и хладан, током топлих летњих дана. Препоручује се да се скуван чај заслади медом и у њега исцеди лимун, па такав напитак оставити у фрижидер. Када се охлади, овај напитак утолиће жеђ и повратитит хидратацију и снагу организму. 

Чај је добар како због оригиналног укуса, ароматичних особина као и због лековитог деловања на људско здравље.

Због велике количине танина и полисахарида у биљци Кипровини, овај чај чувен је по својим противупалним дејствима. 

Овај чаробни напитак је извор беланчевина, које се лако усвајају и представљају незаменљив извор енергије који за кратко време враћа снагу. Због велике количине танина и полисахарида у биљци Кипровини, овај чај чувен је по својим противупалним дејствима. У свежој зелени и корену биље концентрација танина достиже и до 20 одсто. Слуз, која се налази у листовима има заштитно деловање.

Прочитајте још: КАШИКА зеленог сока смањује ДИОПТРИЈУ: Спремите је према ОРИГИНАЛНОМ рецепту РУСКОГ академика Филатова

Толико је био популаран у Европи и захваљујући томе је деведесетих година истог века доспео на друго место листе извозних артикала тадашње Царске Русије.

Овај оригинални руски чај позитивно делује на варење и пробаву имају биљна влакна. У листовима има целулозе, витамина, велики број минерала. Веома је висока концентрација аскорбинске киселине, а у овом чају је заступљена неколико пута више него у лимуну, поморанџи и другим познатим природним изворима витамина Ц. У овом чају су нађени и шећери, флавоноиди, органске киселине, пектин.

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Ово није црни чај
Прави оригинални руски чај није оно што вам продавци чајева нуде у специјализованим радњама, здраве хране, односно црни (кинески, индијски или цејлонски) чај. То је у ствари прерађен, или полупрерађен лист такозване чајне биљке Цамелиа синенсис. Биљке која се плантажно узгаја више од 120 година у Индији, Цејлону, Кини, Грузији и многим другим земљама са топлијом климом. Осетљива је на ниске температуре и једноставно се не може узгајати у рејонима где су зиме јако хладне, у Сибиру и јако је богата кофеином.

Такозвани копорски чај је био омиљени напитак  у Русији, а извозио се и у европске земље, где је био цењен и где су га звали „руски чај“. Чај је добар како због оригиналног укуса, ароматичних особина као и због лековитог деловања на људско здравље. Крајем деветнаестог века, овај оригинални руски чај био је најтраженија „роба“ у Европи због својих изузетно значајних лековитих свајстава којима обилује.

Овај напитак је у стању да излечи скоро све болести човека,  веровали су људи онога доба у Русији. Европски лекари су га редовно препоручивали пацијентима као лек...

Толико је био популаран у Европи и захваљујући томе је деведесетих година истог века доспео на друго место листе извозних артикала тадашње Царске Русије. Колико је био тражен говори и чињеница да Енглеска, као традиционални потрошач чаја је у то време била највећи увозник овог напитка.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Фото: Pixabay

Назив Копорски чај овај оригинални руски чај добио је по месту у Каљининградској области Копор, и где је био концентрисан највећи број произвођача овог чаја. Овај чај добија се потпуном или делимичном ферментацијом листова ове лековите биљке. Листови се излажу процесу ферментације пре сушења, ради добијања пунијег, и квалитетњег укуса.

Прочитајте још: Деда КОРЧАН је лечио РУСКУ ВОЈСКУ, а његовим РЕЦЕПТИМА данас лечи ПАВЕЛ

Овај напитак је у стању да излечи скоро све болести човека,  веровали су људи онога доба у Русији. Европски лекари тог времена су га редовно препоручивали пацијентима као лек. 

Оригинални руски чај или Копорски чај се користи код проблема и болести гастроинтестиналног тракта, посебно код инфекција и упалних процеса, чира у желуцу и цревима.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Овај напитак решава и проблеме надутости и дијаре. Такође, овај напитак препоручује се и код неуролошких проблема и већих обољења, менталних болести, нервозе и пост-трауматских синдрома. Учинковит је и код просратитиса и сексуалне дисфункције, болних менструалних циклуса и онколошких обољења репродуктивних органа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas